BouwProfs

De bouw online verbonden.

Jan Roelof Hoving
  • Man
  • Amersfoort Utrecht
  • Nederland
  • overig
Delen
 

De pagina van Jan Roelof Hoving

Vandaag op BouwProfs

Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Variant op ventilatiesysteem, Welke haken en ogen zijn er? van Berend Hartman
"Beste Berend, Het systeem wat jij omschrijft bij 2 bestaat al. Namelijk de QualityFlow van Itho-Daalderop. (nee ik heb geen aandelen ☺) Het probleem is inderdaad zoals Albert het stelt dat het bouwbesluit stelt dat minimaal 50% van de toevoer…"
22 Jun
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op blogbijdrage Vaarwel (gloei)lampen? Straks 3D printen we gewoon verlichting daar we het hebben willen. van Michel Eek
"Of het printen van je eigen verlichting de toekomst is weet ik niet, maar dat de toekomst LED verlichting is geloof ik zeer zeker. LED verwerkt in oppervlakten, inclusief beglazing, zodat je je eigen uitzicht kan creëren. Nu denken we nog te…"
26 Jan 2015
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Wat levert het op als we EPC voor nieuwe woningen gaan opdelen? van BouwProfs Redactie
"Ik zou zelf de scheiding willen leggen tussen het bouwkundige deel (isolatieschil) en het installatietechnische deel, dus inclusief opwekinstallaties. Dit heeft vooral te maken met het verschil in technische levensduur, maar ook omdat de…"
9 Sept 2014
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Bouwers denken pas na over innovatie en duurzaamheid als dat in regelgeving wordt vastgelegd. van Michel Eek
"@Wilco Dekker,   Helemaal mee eens. De klant moet bovenaan komen te staan. In de bouw wordt veel gesproken over klantgericht bouwen en dit wordt gezien als bouwen wat de klant vraagt, maar echt klanstgericht bouwen is niet alleen…"
30 Jun 2014
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Bouwers denken pas na over innovatie en duurzaamheid als dat in regelgeving wordt vastgelegd. van Michel Eek
"De regelgeving aanscherpen is niet voldoende, aangezien zelfs het bouwbesluit niet het minimum is. Het minimum in de praktijk is vaak zelfs het minimale nivo waar de bouw mee weg kan komen, zonder er op aangesproken te worden. Aanscherping van…"
30 Jun 2014
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Welk onderdelen van een gebouw zijn verouderd ten opzichte van recente energie besparende maatregelen zoals isolatie en LED verlichting? van BouwProfs Redactie
"Volgens mij is er ook nog veel energiewinst te maken in het gebruik van elektrische apparaten. Met de huidige wisselspanning netwerken moeten we met transformatoren de stroom omvormen naar gelijkspanning, (elektronica, ledverlichting,…"
7 Mrt 2014
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Zetten PV panelen een rem op de doorontwikkeling van isolatie- en andere verbeteringsmaatregelen? van BouwProfs Redactie
"Precies. Waar het om gaat is dat we inderdaad alle kansen benutten en niet proberen de ene duurzame maatregel af te breken om een andere duurzame maatregel naar voren te schuiven. "
21 Jun 2013
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op discussie Zetten PV panelen een rem op de doorontwikkeling van isolatie- en andere verbeteringsmaatregelen? van BouwProfs Redactie
"Als Nederland de doelstellingen op het gebied van CO2 reductie wil gaan halen zullen alle zeilen bijgezet moeten worden en moet je niet de ene maatregel ontmoedigen (Zonne PV) en de andere maatregel de voorkeur geven (Passief bouwen). En als je naar…"
20 Jun 2013
Jan Roelof Hoving heeft gereageerd op blogbijdrage Steek opbrengst verhuurderheffing in bouw, goed idee of niet? van Andre Letsch
"Niet vernieuwend van Paulus Jansen aangezien corporaties dit al deden en door de verhuurdersheffing nu niet meer doen, maar wel een goed plan. Misschien met wat meer controle zodat acties als het kopen van een cruiseschip niet meer voorkomt."
19 Mrt 2013
Jan Roelof Hoving heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
15 Okt 2012
Jan Roelof Hoving heeft een foto geplaatst
15 Okt 2012
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Jan Roelof Hoving
"Beste Jan Roelof, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs…"
12 Okt 2012
Jan Roelof Hoving is nu lid van BouwProfs
12 Okt 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
overig
Werkzaam bij:
Vereniging Eigen Huis
Functie:
Bouwkundig specialist
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.eigenhuis.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Bij Vereniging Eigen Huis ben ik werkzaam op het kenniscentrum en adviseer de organisatie op bouwkundig gebied. Ik hou me bezig met energie en kwaliteit op bouwkundig gebied

De foto's van Jan Roelof Hoving

Bezig met laden...
  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

Prikbord (1 commentaar)

Op 12 Oktober 2012 om 15.00 zei Michel Eek...

Beste Jan Roelof,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken onsforumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onzemobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook,Twitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+