BouwProfs

De bouw online verbonden.

Martijn de Gier
  • rotterdam
  • Nederland
  • architectuur
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (6)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

De connecties van Martijn de Gier

  • Michel Eek
 

De pagina van Martijn de Gier

Vandaag op BouwProfs

Martijn de Gier heeft gereageerd op blogbijdrage Eerste zeer energiearme monumentale boerderij in Nederland opgeleverd dankzij WarmBouwen techniek. van BouwProfs Redactie
"Anja, het is dan ook niet de bedoeling om middels WarmBouwen te verwarmen. Het houdt de gevels boven dauwpunt. Met een beetje isolatie tussen de klimaatmatten en het interieur wordt die koudestraling voorkomen. En natuurlijk ook voorkomen dat (deels…"
13 Apr 2016
Martijn de Gier heeft gereageerd op discussie Moeten we Passief bouw per wet gaan regelen? van Michel Eek
"@ Michaël, Dat is helder, inderdaad. Wel precies bepalen wat er in die 15 kWh/m2j zit, en klaar ben je. Schrijf geen methodes, producten of middelen voor. Alleen het doel en hoe te bepalen. Dan ben ik helemaal voor."
22 Mrt 2013
Martijn de Gier heeft gereageerd op discussie Moeten we Passief bouw per wet gaan regelen? van Michel Eek
"Misvatting? Een gebouw dient inherent gezond te zijn. Als bewoners filters moeten vervangen, installaties moeten inregelen heeft dat uiteindelijk hetzelfde effect als die dichtgezette roosters: slechte luchtkwaliteit. Een auto heeft een APK, de…"
22 Mrt 2013
Martijn de Gier heeft gereageerd op discussie Moeten we Passief bouw per wet gaan regelen? van Michel Eek
"Ik lees dat we het eigenlijk allemaal heel erg eens zijn: Goed bouwen = verstandig bouwen = bouwen voor de gebruiker (en daar hoort comfort, gebruiksvriendelijkheid, houdbaarheid en energiezuinigheid bij); Welke middelen daarvoor worden ingezet is…"
21 Mrt 2013
Martijn de Gier heeft gereageerd op discussie Moeten we Passief bouw per wet gaan regelen? van Michel Eek
"Natuurlijk moet je goed bouwen. Dat is een eerste vereiste. Waar ik op doel is dat dampremmende folies makkelijk lek raken. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook door een bewoner die een schilderijtje ophangt aan de voorzetwand. En de schroef…"
21 Mrt 2013
Martijn de Gier heeft gereageerd op discussie Moeten we Passief bouw per wet gaan regelen? van Michel Eek
"Uitermate triest als de normen van Passief als wet worden vastgesteld. Het doel van passief, comfort en laag energiegebruik is prima, ik ben het echter niet eens met de middelen die daar (doorgaans) voor worden ingezet. Te veel afhankelijk van…"
21 Mrt 2013
Martijn de Gier heeft gereageerd op discussie Welk project waar jij aan (mee) gewerkt hebt vind jij het toonbeeld van duurzaamheid? van Michel Eek
"De Duurzame Tempel. Een rijksmonument uit 1915, gerenoveerd en vergaand verduurzaamd. Maar dan zonder kierdichting, zonder dampremmende folies, zonder achterzetbeglazing en zonder ingewikkelde balansventilatiesystemen. Enkel glas en weinig isolatie…"
30 Nov 2012
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Martijn de Gier
"Beste Martijn, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum. In…"
16 Aug 2012
Martijn de Gier heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
16 Aug 2012
Martijn de Gier is nu lid van BouwProfs
15 Aug 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
kbng architectuur stedebouw restauratie, stichting WarmBouwen
Functie:
architect, stedebouwkundige, eigenaar, bestuurder
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.kbng.nl www.warmbouwen.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
WarmBouwen, duurzaam hergebruik, duurzame renovatie, architectuur, stedebouw

Prikbord (1 commentaar)

Op 16 Augustus 2012 om 15.14 zei Michel Eek...

Beste Martijn,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op FacebookTwitter en Google+.

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+