BouwProfs

De bouw online verbonden.

Michael Slof
  • leeuwarden
  • Nederland
  • bouw
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (2)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van Michael Slof

Op welke wijze kan een koudebrug bij balk lagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen?
4 antwoorden 

Wanneer isolatiemateriaal tot tegen de balk wordt geplaatst en de ruimte tussen gevel en balk niet wordt gevuld kan zich achter de balk condens ophopen en zo een …Doorgaan

Tags: condens, vocht, schimmel, gevel, isolatie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Michael Slof 28 Sept 2016.

 

De pagina van Michael Slof

Vandaag op BouwProfs

Michael Slof heeft gereageerd op discussie Op welke wijze kan een koudebrug bij balk lagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen? van Michael Slof
"Hallo allemaal,  Bedankt voor jullie reacties!. Dit helpt mij enorm met de voortgang van mijn onderzoek. Voor mij is het nu een stuk duidelijk geworden. Zodra ik mijn onderzoek afgerond heb ben ik te allen tijden bereid deze met jullie te…"
28 Sept 2016
BouwProfs Redactie heeft gereageerd op discussie Op welke wijze kan een koudebrug bij balk lagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen? van Michael Slof
"Reactie van Robert 't Jong via de BouwProfs Linkedin groep: Volledig elimineren kan niet, dus moet je die koudebrug voor lief nemen en condensatie voorkomen.Dat kan door bijv cellulose in een damp-open constructie als isolatie te…"
28 Sept 2016
Rens Borgers heeft gereageerd op discussie Op welke wijze kan een koudebrug bij balk lagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen? van Michael Slof
"Helemaal gelijk Guus.  Je kunt ook,  voorzover de bestaande schil daarvoor geschikt is ,geheel dampopen  gaan isoleren. Kijk dan eens naar de toepassing van kalkhennep !"
20 Sept 2016
Guus Cladder heeft gereageerd op discussie Op welke wijze kan een koudebrug bij balk lagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen? van Michael Slof
"Dat kan door gebruik te maken van een isolatiemateriaal dat zelf goed vocht kan opnemen zonder meteen minder te isoleren, bijvoorbeeld isolerend cellenbeton of houtwolisolatie. zoek maar verder bij…"
19 Sept 2016
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Michael Slof
"Beste Michael, Bedankt voor je aanmelding voor BouwProfs. BouwProfs is het netwerk dat de bouw online verbindt. Dagelijks bespreken we de actuele thema's uit de bouw en vastgoed. Het thema duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke…"
16 Sept 2016
Discussie geplaatst door Michael Slof

Op welke wijze kan een koudebrug bij balklagen in oude ongeïsoleerde bouwwerken correct worden geïsoleerd, om condensvormingen en/of schimmels te voorkomen?

Wanneer isolatiemateriaal tot tegen de balk wordt geplaatst en de ruimte tussen gevel en balk niet wordt gevuld kan zich achter de balk condens ophopen en zo een koudebrug ontstaan. Door het condens kunnen er vochtplekken en schimmelvorming ontstaan. Ook ontstaat het risico tot inwendige condensatie door de afkoelende warmere lucht die door de ademende…Lees verder...
15 Sept 2016
Michael Slof heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
15 Sept 2016
Michael Slof is nu lid van BouwProfs
15 Sept 2016

Profielgegevens

Werkgebied:
bouw
Werkzaam bij:
NHL hogeschool Leeuwarden
Functie:
Student
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://https://nl.linkedin.com/in/michael-slof-99a537121
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Hallo,

Ik ben Michael Slof Student HBO Bouwkunde op de NHL hogeschool Leeuwarden

Prikbord (1 commentaar)

Op 16 September 2016 om 14.25 zei Michel Eek...

Beste Michael,

Bedankt voor je aanmelding voor BouwProfs. BouwProfs is het netwerk dat de bouw online verbindt. Dagelijks bespreken we de actuele thema's uit de bouw en vastgoed. Het thema duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Op BouwProfs kan iedereen zijn bouwvragen stellen. Heb je een probleem uit je praktijk die je aan collega experts wil voorleggen? Doe dat dan hier.

Graag maken we je nog attent op onze boekenrubriek. Hierin kan je interessante vakboeken bestellen specifiek gericht op de bouw. 

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor bouwprofessionals. Bekijk hier het overzicht aan actuele trainingen.

Ik wens je veel plezier toe met je deelname aan ons BouwProfs netwerk. Heb je vragen of suggesties? Wil je actief bijdragen aan BouwProfs door bijvoorbeeld een expertblog te schrijven? Laat het me weten en stuur me een mail. En vergeet ons niet ook te volgen op TwitterFacebook en Google+.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
Uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+