BouwProfs

De bouw online verbonden.

Robert Sikkens
  • Man
  • Arnhem Gelderland
  • Nederland
  • architectuur
Delen

Discussies van Robert Sikkens

Damp-open versus binnenklimaat passiefbouw, zijn we niet beter af door juist niet-dampopen te bouwen?
5 antwoorden 

Door te isoleren en luchtdicht…Doorgaan

Tags: isolatie, passief, ventilatie, wtw, dampremmer

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Richard Muller 30 Mei 2013.

 

De pagina van Robert Sikkens

Vandaag op BouwProfs

Robert Sikkens heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
20 Mei 2015
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Gaat windenergie de goedkoopste energiebron in Nederland worden? van Michel Eek
"Welke energie opwekkende maatregelen je ook verzint, wat je niet verbruikt behoef je ook niet op te wekken. Dus in de eerste plaats geldt: neem energie BESPARENDE maatregelen. Voor besparing op warmte opwekking hebben we isolatiemateriaal. Geen…"
28 Apr 2015
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Lucht warmtepomp en zonnepanelen versus conventionele CV ketel, wat te kiezen als primair systeem? van BouwProfs Redactie
"Als het nog mogelijk is: Je verbruik tbv warmte opwekking, reduceren tot een minimum. Dus maximaal isoleren door luchtdichting en isolatie. Wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken of te kopen. Als je dat goed doet (passiefhuisniveau) heb…"
10 Nov 2014
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Is het besluit van de overheid om de bouw geen extra geld te geven een goede beslissing of niet? van Michel Eek
"De overheid moet (een beetje) geld gaan uitgeven aan heldere en langdurige (consistente) voorlichting aan het grote publiek over de voordelen van verbouw naar 'energieneutraal', 'nul op de meter' of hoe je het ook noemen wil.…"
26 Mei 2014
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Zijn windparken gebouwd op lucht? van Michel Eek
"Vermeent heeft gelijk als het energiebesparing betreft. Wat je niet verbruikt behoef je ook niet meer op te wekken en is niet meer afhankelijk van de voortschrijdende techniek.  Door te isoleren kan de warmtevraag van gebouwen met 90%…"
14 Apr 2014
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Is de architect de aangewezen persoon om de bouw te regelen? van Michel Eek
"Het interessante aan het vak van architect is de combinatie van esthetiek en praktische zaken (techniek, regelgeving, budget, dubo etc.). Om goed tot een goed vormgegeven gebouw te komen heeft de architect ook kennis van alle disciplines de komen…"
27 Mrt 2014
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Hoe isoleer ik een buitenmuur zodanig dat deze een R heeft van minimaal 7 m2. K/W? van BouwProfs Redactie
"Beste Wim, Je hebt ondertussen vele interessante en waardevolle reacties gehad. Ik wil er graag nog een aan toevoegen. Ik vind het idee om het buitenspouwblad te behouden zeer de moeite waard om te overwegen. Als je kozijnen nog goed zijn kan je…"
3 Jan 2014
Robert Sikkens heeft gereageerd op discussie Failliete aannemer wil werkzaamheden onderbrengen in andere bv, wel of niet mee in zee gaan? van Jeroen Bollen
"Dit is een goede kans om een nieuwe aannemer te kiezen. Ik zou er toch maar even de tijd voor nemen. Maak je plannen onafhankelijk van een aannemer. Zorg dat je je plannen goed uitgedacht en goed op papier vastgelegd zijn. Ga hiermee shoppen bij…"
1 Jul 2013
Richard Muller heeft gereageerd op discussie Dampopen versus binnenklimaat passiefbouw, zijn we niet beter af door juist niet-dampopen te bouwen? van Robert Sikkens
"Even wat tegengas hier. Als ik het goed lees maken we dus een binnenklimaat waarin schimmels goed kunnen gedijen en proberen vervolgens de schimmel buiten de deur te houden met ontvochtigers, geforceerde ventilatie, damremmers zo dicht mogelijk aan…"
30 Mei 2013
jacques serle heeft gereageerd op discussie Dampopen versus binnenklimaat passiefbouw, zijn we niet beter af door juist niet-dampopen te bouwen? van Robert Sikkens
"Ja . . Dat ziet er naar uit.  Dingen als : Solidariteit, gerechtigheid,gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap. people planet profit. Hebben die met bouw te maken? Hoe kom ik van deze discussie af.?   Antw. Door zelf een…"
30 Mei 2013
Michaël de Vos heeft gereageerd op discussie Dampopen versus binnenklimaat passiefbouw, zijn we niet beter af door juist niet-dampopen te bouwen? van Robert Sikkens
"Dit gaat straks een discussie tussen "gelovigen" en "wetenschappers" worden. Ik zal hem volgen, maar ik reageer voorlopig maar even niet..."
30 Mei 2013
jacques serle heeft gereageerd op discussie Dampopen versus binnenklimaat passiefbouw, zijn we niet beter af door juist niet-dampopen te bouwen? van Robert Sikkens
"Robert Sikkens zei: De dampremmer leg je dan zoveel mogelijk aan de binnenzijde van de constructie. JS Goed idee. Zo blijft schimmel ook "buiten de deur" Een woning kan dan niet meer stinken van het gas wat tussen de…"
30 Mei 2013
jacques serle heeft gereageerd op discussie Dampopen versus binnenklimaat passiefbouw, zijn we niet beter af door juist niet-dampopen te bouwen? van Robert Sikkens
"Dat lijkt me een goed idee.In de volledig dichte ruimte die wel groot genoeg moet zijn kunnen dan het beste "vocht gevers als nemers"Ontvochters of bevochtiging (of schoonmaken met water.) geplaatst worden.Het voordeel is dat hierdoor het…"
30 Mei 2013
Discussie geplaatst door Robert Sikkens

Dampopen versus binnenklimaat passiefbouw

Door te isoleren en luchtdicht te construeren volgens passiefhuis principes en gebalanceerde ventilatie met wtw ontstaat een binnenklimaat wat weliswaar comfortabel en fris is maar waarvan de luchtvochtigheid te laag is. Door de vocht onttrekkende  werking van de…Lees verder...
28 Mei 2013
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Robert Sikkens
"Beste Robert, Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum. In…"
7 Apr 2013
Robert Sikkens heeft gereageerd op blogbijdrage Pleidooi voor verbod op purisolatie, wordt PUR het asbest van de toekomst? van BouwProfs Redactie
"Na alle voorgaande bijdrage met interesse gelezen te hebben heb ik nog steeds een aantal vragen: - Het isoleren van een betonnen BG-vloer, in bestaande bouw, d.m.v. het spuiten van PUR lijkt mij zeer effectief. Het is naadloos, dus een zeer goede…"
13 Mrt 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
Robert Sikkens ARCHITECT
Functie:
Architect
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.rs-architect.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Robert Sikkens Architect is gespecialiseerd in verbouw. Voor mij is niets zo leuk als een bestaande woning te transformeren tot een geheel vernieuwde leefomgeving. Vaak is er met weinig al veel te bereiken. Mijn uitdaging is om in harmonie met bestaande bouw een eigentijdse ingreep te doen. Door goed te luisteren naar een opdrachtgever kan ik de wens van de opdrachtgever vertalen in architectuur. Vaak worden de verwachtingen van de opdrachtgever overtroffen.
Een goed ontwerp is voor mij helder en ongecompliceerd, dit leidt tot een overzichtelijke constructie en een goed lopend bouwproces wat uiteindelijk ook leidt tot minder kosten en meer tevredenheid.( Dit wil niet zeggen dat de vormgeving ook eenvoudig dient te zijn). Het resultaat is mooier en zal de waarde van de woning doen toenemen.

Bent u geïnteresseerd in het ENERGIENEUTRAAL maken van uw woning dat kan dit al snel KOSTENNEUTRAAL. Als u benieuwd bent of dat ook voor uw woning geldt neem dan contact op voor een Quick-Scan.

De foto's van Robert Sikkens

Bezig met laden...
  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

Prikbord (1 commentaar)

Op 6 April 2013 om 15.49 zei Michel Eek...

Beste Robert,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook,Twitter en Google+.

Uiteraard vinden we het leuk als jij je als nieuwe deelnemer even voorstelt aan collega bouwers. Dit kan je doen door een reactie te geven op de vraag "waar komt jouw passie voor bouwen vandaan?" Wil jij ook zo vriendelijk zijn te vertellen waar jouw passie voor de bouw vandaan komt?

Op BouwProfs vind je diverse groepen waar je inhoudelijk op specifieke thema's kunt discussiëren. Start ook zelf een groep rondom een thema dat jou aan het hart ligt. 

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+