BouwProfs

De bouw online verbonden.

Europa onderschat schaarste grondstoffen.

De schaarste aan grondstoffen gaat in Europa voor grotere problemen zorgen, dan we ons realiseren. Dat stelt Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.

Gerbrandy liet het Financieele Dagblad onlangs weten dat corporates al wel op hun hoede zijn wat prijsstijgingen betreft, maar mkb’ers nog niet voldoende actie ondernemen. En zij zijn juist het meest kwetsbaar. “Middelgrote en kleinere bedrijven redeneren net zoals automobilisten aan de pomp: als het rond Iran weer rustig wordt, daalt de benzineprijs wel weer.” Gerbrandy vraagt de aandacht vanuit zijn rol als rapporteur in het Europees Parlement over efficiënt omgaan met hulpbronnen.

Vrijhandelszone voor afval
Een deel van de oplossing van de schaarste kan liggen in het stimuleren van hergebruik. Volgens Gerbrandy moet dat door secundaire grondstoffen aantrekkelijker te belasten. Bij ontwerp van producten moet al rekening worden gehouden met terugwinnen van stoffen. Een bekende visie, maar Gerbrandy benadrukt de samenwerking tussen bedrijven en overheid. Het liefst door een vrijhandelszone voor afval te realiseren. (bron: inkopers-cafe.nl)

Weergaven: 292

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Aldrik Bakker op 15 Mei 2012 op 23.26

Het probleem is globaal, niet alleen Europa.

Verder probleem is dat niemand de gevolgen werkelijk overziet.

Zolang de politieke agenda er niet is, zal dit ook niet echt veranderen.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+