BouwProfs

De bouw online verbonden.

Noors hotel neemt haar omgeving als duurzaam uitgangspunt.

Hotels heb je in alle soorten en maten. Lelijk en prachtig. In die laatste categorie is het Juvet
Landscape Hotel in Alstad Noorwegen de absolute buitencategorie wat ons betreft. Architect JSA had maar een doel voor ogen toen dit hotel ontworpen werd. Bezoekers zo ongerept mogelijk laten genieten van het adembenemende landschap door een duurzaam hotel te ontwikkelen dat volledig wordt opgenomen door haar omgeving

Nieuwe dimensie in duurzaamheid

Het hotel is gesitueerd in een natuurreservaat. Na uitgebreide onderhandelingen verleenden de Noorse autoriteiten toestemming voor een plan om 28 kamers te bouwen. Voorwaarde was dat het landschap onveranderd zou blijven. Het hotel bestaat uit kamers die op hun beurt zijn ontworpen als kleine individuele huizen op zich. Ook heeft de architect een nieuwe dimensie aan duurzaamheid willen geven. Normaal gesproken richt duurzaamheid zich op het terugdringen van energieverbruik. De architect wilde met het behoud van het landschap laten zien dat er meer aspecten zijn die van belang zijn als het om duurzaamheid gaat. 

Elke kamer, of beter gezegd elk huis, heeft een of twee muren die volledig gemaakt zijn van glas. Ieder huis is dusdanig gepositioneerd dat de bezoeker het beste uitzicht heeft op het landschap en optimaal kan genieten van de verandering van seizoen, weer en de overgang van de verschillende dagdelen. Vanuit de kamer is er geen zicht op de andere kamers zodat iedere bewoner het gevoel heeft alleen te zijn in het prachtige en tegelijk desolate landschap. Wat ons betreft een absolute aanrader! In Scandinavië zijn er meer bijzondere hotels trouwens te ontdekken. Wat dacht je van 155 meter onder de grond slapen in een oude zilvermijn?

Weergaven: 359

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+