De bouw online verbonden.
Tags:
Even heel pragmatisch, je kunt het ook zoeken in de buitenwanden. Als je een hoogwaardig isolatiemateriaal gebruikt (bv Kingspan Rc=5) en deze langs de fundering tot circa 0,8 m de grond in laat lopen omsluit je de vloer als het ware en isoleer je de grondlaag onder de vloer. Op dit niveau ben je vorstvrij en wordt de grondtemperatuur al constanter waardoor je een redelijk constante buffer aarde creert. Je zult dan wel wat warmteverlies hebben door de vloer, maar dit zal in de praktijk meevallen, en weegt zeker op tegen het gedoe om onder de vloer te gaan slopen of graven.
PS Ter informatie en vergelijk. Ik heb zelf een ongeisoleerde houten beganegrondvloer die ik wil gaan isoleren. Berekeningen wijzen uit dat het warmteverlies met de huidige gasprijs circa € 66,-- is.
Bel minister Verhagen, die zit zometeen met een probleem van opslag van kernafval, vlak onder je vloertje een beetje nucleair afval en je zit er gratis warmtjes bij..... Wat een idiote vraag van een bouwprof (?)
Hiermee blijf je koude voeten houden en los je het probleem dus niet op. Je roept allerlei dingen die ik niet als oplossing, maar als probleem beschouw, zoals condens op de stenen vloer. Dan maar liever de fundering isoleren / gebouw inpakken.Geen probleem van maken.
Er bestaat ook zoiets als constante aardwamte circa 10 graden.
En warmte stijgt naar boven bij het stoken.
Bij acceptabele 18 graden is het verschil niet groot.
Een klein beetje temperatuur verschil is zelfs gezonder omdat er dan
enige verplaatsing van lucht plaatsvind.
De constructie zoals beschreven heeft het voordeel dat het in de zomer minder warm is doordat de warmte enigzinds afgevoerd wordt.
Bij die uitbreiding zou ik geen extra CV radiatoren hangen dat geeft extra verlies.
Spiegelende folie die is niet dik kaatst de stralingswarmte terug en kan onder vloerbedekking of vloertegels enz. aangebracht worden.
Nog een voordeel van een, alleen, stenen vloer is dat er stof met waterdamp op condenseert dat normaal rond blijft zweven.
Schoonmaken met water is dan ideaal.
Beter dan die Sick Building Syndrome.
Kantoren waar de lucht nooit gewassen wordt dat is pas vies en ongezond.
Welkom bij
BouwProfs
© 2024 Gemaakt door Michel Eek. Verzorgd door