BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe kijkt men aan tegen het direct in gebruik nemen van de vloerverwarming in een versgestorte vloer? De vloer is uitgehard en je kunt erover lopen, maar het blijft te lang nat/vochtig en je wilt van binnenuit gaan verwarmen!

Weergaven: 3825

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Jacqueline,

Ik zie je vraag nu pas en besef me dat het heel laat reageren is, maar..............

Het direct opstoken van een vers gestorte vloer leidt vaak tot problemen. Een zandcement vloer ontwikkeld warmte bij uitharding en heeft zo'n 4 weken nodig om op z'n definitieve sterkte te komen.

Door het opstoken van een vloer, voeg je extra warmte toe waardoor krimp, krimpscheuren een verhoogd risico zijn. Ook loop je het risico van spanningen waardoor de aanhechting op de ondergrond onder spanning komt en een vloer op termijn eruit kan klappen.

Na voldoende doorharding ga je een vloer langzaam opwarmen naar de uiteindelijke temperatuur. Hierdoor kan het vocht ook geleidelijk uittreden.

Succes, Koos

Goedemiddag Jacqueline,

 Ik kan me best begrijpen dat je op zo kort mogelijke termijn wilt genieten van de vloerverwarming.

En daar zit 'm nu net de verleiding.

Een vloer die niet droog is en te snel wordt opgestookt leidt onherroepelijk tot krimp. En daarmee tot scheurvorming. Zeker wanneer in de afsmeerlaag of deklaag geen toevoegmiddel is opgenomen.

Echt de tijd nemen!!!!

Als richtlijn kun je aanhouden 1ºK temperatuurstijging per etmaal. Waarschijnlijk zul je dat halen door de watertemperatuur ca 2ºK per etmaal te laten toenemen nadat je hebt vast gesteld dat de vloer er droog uitziet!

De basis temperatuur van een vloer is ca 12ºC. De rest is uit te rekenen.

Groet,

Ben

Dag Ben en Koos,

Dank je wel voor jullie reactie. Dat ik die vraag stelde heeft alles te maken met een door ons ontwikkelde elektrische mobiele cv-ketel. Over het algemeen is de mening zowel binnen als buiten de bouw, dat het niet kan.
Ik zou heel graag op grotere schaal dan nu het tegendeel willen bewijzen (referenties aanwezig). Het is wel degelijk mogelijk om op een energiezuiniger wijze een vloer van binnenuit te drogen, zonder complicaties, mits men zich houdt aan het opstookprotocol van de leverancier. Natuurlijk zit hier omzet voor mij aan vast, maar het perspectief wat ik bied is vele malen groter!
Voor wie geïnteresseerd is www.huureenbouwdroger.nu of 0412-613954!

groet, Jacqueline

Hallo Jacqueline,

het geforceerd laten drogen van cementgebonden producten zonder toevoeging in de specie doet teveel afbreuk aan uiteindelijke eindsterkte van de vloeren. Cement hydrateerd en doet dit gedurende 30 dagen. Een oud leraar van de v.t.v. zei altijd dat cement met water armpjes krijgt en daarmee de zandkorrel omarmt. Geef je geen water groeit het armpje niet ver genoeg en is de bonding maar half gebeurd. Als er daarintegen aluminium cement gebruikt word versneld dit de droging aanzienelijk. Hiernaast zijn er verschillende producten op de markt die na 24 uur al belegd kunnen worden met linoleum.Deze hebben cementvervangers en kunnen daardoor met minder lange watertijd toch hun eindsterkte bereiken. Daarnaast de hierboven aangegeven problemen die kunnen optreden.

 

Voor kelders , stucwerk , tegelvloeren enz uitstekend geschikt. Echter kijk uit met de tegenwoordig zo populaire echte woonbetonvloeren.

Succes en groetjes van Patrick

Hallo Patrick,

Je bezwaren kan ik me wel voorstellen, echter met onze mobiele cv-installatie is het mogelijk om met een lage termperatuur vanaf 5 graden C. te beginnen. Je kunt de temp. op het apparaat verhogen, maar doe dit volgens het opstookprotocol van de leverancier, want elke vloersamenstelling heeft weer zijn eigen eigenschappen.
Aangesloten op de vloerverwarming is het een gesloten systeem en de thermostaat slaat aan/uit op de temp. van het water. De ruimtetemp. heeft totaal geen invloed.
groetjes, Jacqueline 

Altijd goed uit laten harden !!

Doe je dit niet dan ontstaan er scheuren in de cementdekvloer enzovoort.

Even geduld dus !

met vriendelijke groet,

Yke Ferdinands

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+