BouwProfs

De bouw online verbonden.

Aantal vacatures in de bouw neemt toe... eerste herstel of eerste zwaluw?

(bron: cobouw.nl)


 

Bij UWV Werkbedrijf zijn in de eerste vier maanden van het jaar de vacatures voor functies in de bouw met 5 procent toegenomen. Algemeen groeide in het bedrijfsleven de vraag naar nieuwe medewerkers met 16 procent.

 

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het UWV geven voorzichtige signalen van de aantrekkende economie. Voor het eerst sedert de zomer van 2008 neemt de werkloosheid af. Van een trendbreuk willen CBS en UWV echter nog niets weten. De instroom van het aantal niet-werkende personen die een baan zoeken varieert per provincie sterk.

 

Kunnen we hier oprecht spreken van de eerste tekenen van herstel voor de bouw, of moeten we dit toch beschouwen als de eerste zwaluw die nog allesbehalve een zomer aankondigt?

Weergaven: 52

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik denk dat de eerste zwaluw nog geen zomer aankondigt, maar ik merk wel dat er wat meer beweegt, maar dan vooral op het particuliere vlak (verbouwingen) en eigen ontwikkeling van bedrijven. bij projectontwikkelaars zie ik weinig beweging, hoewel onlangs een ontwikkeling van een bedrijfverzamelgebouw zonder verkochte units gewoon is gestart onder het mom van: als je niets laat zien, verkoop je ook niets. Ik heb nog geen resultaten gehoort overigens...

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+