BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bij een renovatie project waar we nu mee bezig zijn willen we de kozijnen en het glas aan de voorzijde van het gebouw isoleren. Tegelijkertijd willen we het bestaande glas in lood gebruiken vanwege de specifieke uitstraling van het gebouw. Kent iemand een mogelijkheid of een voorbeeld waarbij het gals wordt geisoleerd en tevens het bestaande glas in lood kan worden hergebruikt?

Weergaven: 6163

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie via de BouwProfs groep op Linkedin van Paul Kruse:

" Ik heb deze discussie nog even voorgelegd aan R vd Beek Schildersbedrijf (www.rvdbeek.nl) uit Barneveld. Dit is hun reactie:

Wij doen dit soort werk regelmatig.

Op een aantal zaken moet gelet worden.

1) De staat van het bestaande glas in lood, als dit wat ouder is, is de kitrand in het lood uitgedroogd en zal het bij trilling stof geven in de spouw. Aan te raden is dan opnieuw verloden.

2) Het glas in lood zal wat kleiner gemaakt moeten worden omdat het kader van dubbel glas er om heen komt. De afmeting van kader en kit is ca 20mm. De randen zijn niet altijd geschikt om in te korten dan zal het meer naar het midden van de ruit toe moeten gebeuren om de stijl te behouden.

3) Indien het glas in lood opnieuw wordt is het mooi om het lood te patineren (oud maken) dan krijgt het de donkere uitstraling wat het anders van weersinvloeden krijgt.

4) Het risico op lekraken is ietsjes groter dan bij gewoon dubbel glas en uitvoeren in hoogrendement is erg lastig. Garantie wordt niet gegeven.

5) Draaiende delen en ramen moeten bijna altijd moeten worden aangepast omdat het pakket minimaal 18mm dik is. Let er op dat de NPR3577 wordt toegepast bij het plaatsen van glas, dus geen opdeklatten aan de buitenzijde van de ramen en ventilerend beglazingsysteem.

Voor vragen ben ik altijd bereikbaar en voor evt vrijblijvende prijsopgaaf houd ik me graag aanbevolen.
Arwin vd Beek. "

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+