BouwProfs

De bouw online verbonden.

In deze thread willen we een discussie op gang brengen hoe bestaande gebouwen het meest effectief brandveilig te maken. Laat ons uw idee, aanpak weten en deel deze met collega's in de bouw.

Weergaven: 173

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie op ons forum op Linkedin van Hans van Leeuwen

Te beginnen met het uitrollen van brandveilige maatregelen, zoals deze ook voor nieuwbouw van toepassing zijn. Vervolgens zal blijken dat het gebouw zijn beperkingen heeft, doordat het in beginsel niet ontworpen is op de huidige regelgeving. Na een knelpuntenanalyse, deze met de afdeling preventie van de brandweer te bespreken, zodat een zo'n optimaal mogelijk brandveilig gebouw gemaakt hebt. Het probleem is de starheid van handhaving, een passende c.q. alternatieve oplossing is veelal niet bespreekbaar. Hierdoor stagneren ontwikkelingen van bestaande bouw of gaat helemaal niet door.
Reactie via het BouwProfs Forum op Linkedin van Dalibor Novakovic :


Allereerst begin ik met de focus op 'gebruik' van een bestaand kantoorgebouw (of een gedeelte daarvan).
Op basis van 'gebruik' is een bezettingsgraad te bepalen B1 t/m B5.

Deze bezettingsgraadklasse heeft betrekking op meerdere eisen, oa. max. toegestane loopafstanden in rookcompartimenten, benodigde uitgangsbreedte, benodigde ventilatie, … enz.

Naast deze brandpreventieve inhoud, bestaande uit een rapportage en tekeningen om het geheel door de desbetreffende Gemeente geaccordeerd te krijgen, is deze aanpak uitermate geschikt om de scheiding in brandpreventieve KOSTEN aan te geven tussen verhuurder en huurder(gebruiker).

Op basis van deze objectieve criteria wordt voor verhuurder en huurder(gebruiker) inzichtelijk wat de eventuele technische en financiële knelpunten zijn. Hiermee vergroot je de kans dat de benodigde brandpreventieve voorzieningen gerealiseerd worden en door de juiste partij betaald worden.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+