BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bouw wil graag het ongelijk van Blok over epc aantonen, maar hoe?

Deze week in Cobouw: aannemers geven aan dat de bouwkosten van een woning niet stijgen met 7000 euro als de EPC naar 0,4 gaat. Dit als reactie op de eerdere opmerkingen van minister Blok die vreest dat een woning dan vooral duurder wordt in plaats van energiezuiniger. De extra kosten kunnen volgens Blok niet terugverdiend worden in dertig jaar tijd.

Henk Havinga, commercieel directeur bij Koopmans Bouwgroep (onderdeel van TBI uit Enschede) begrijpt niet hoe de minister aan die wijsheid komt en wil graag het ongelijk van de minister aantonen. Zullen we eens kijken of we als bouwprofs Henk kunnen helpen door gezamenlijk een te volgen strategie te ontwikkelen? Wie heeft een goed advies?

 

Weergaven: 315

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Indien je economisch Bijna Energie Neutraal wil bouwen of verbouwen dan kan je met een systeem werken dat veel eenvoudiger te plaatsen is.  Met het Reaxyl BEN systeem kan je eenvoudig energieneutraal bouwen zonder waterkeringen, spouwhaken, open luchtspouw, extra fundering, enz.
Met minder bouw- of verbouwkosten heb je de investering sneller terug verdient.  De besparing op de verwarmingskosten zijn dan mooi meegenomen.  Dit systeem kan zowel in een traditionele gemetselde ruwbouw als een ruwbouw in cellenbeton of een houtskeletbouw.
Een EPC van 0,4 hoeft dus inderdaad niet meer te kosten.
Groeten
Vochtadvies

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+