BouwProfs

De bouw online verbonden.

BouwProfs Product Analyse: Cintralux EP - Lichtstraat met hoge isolatiewaarde.

Beste bouw collega's,
Op BouwProfs gaan we vandaag deze maand regelmatig nieuwe product introducties en innovaties aan u presenteren. Aan u de vraag om uw onderbouwde commentaar op het betreffende product te leveren.

We starten met een product genaamd Cintralux EP. Een superisolerende aluminium lichtstraat.



Architecten integreren steeds vaker lichtstraten in hun ontwerpen.
AG. Plastics levert nu een nieuwe superisolerende lichtstraat Cintralux EP (energy profit). Met een isolatiewaarde van 1.2 W/m²K voldoet deze nieuwe lichtstraat aan de normen voor duurzaam bouwen.

Cintralux EP is samengesteld uit twee vierwandige platen van 10 mm polycarbonaat die voor een achtwandige structuur zorgen. De afgesloten luchtlaag in het midden vormt een prima buffer tussen binnen- en buitenklimaat.

Het verdubbelen van meerwandige platen zorgt voor een betere doorgang van natuurlijk daglicht: helder, opaal, reflecterend, of hittewerend. Alle platen zijn voorzien van een gecoëxtrudeerde UV-beschermingslaag met tien jaar garantie. De hoogkwalitatieve boogstructuur van aluminium is in diverse kleuren te poederlakken.

De Cintramax CE werkt volgens het principe van natuurlijke ventilatie door convectie van de warme lucht en beschermt door het parasolsysteem ook tegen zon en regen. De Cintramax CE integreert zich gemakkelijk in alle Cintralux lichtstraten en voldoet aan de strenge Europese norm EN 12101-2.

De volledige presentatie vindt u hier.

BouwProfs hoort graag uw mening over dit product. Is dit een product dat bijvoorbeeld bijdraagt aan het thema Duurzaam Bouwen?

Weergaven: 538

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Welke mogelijkheiden zijn er om Rook- en warmteafvoer te integreren, welke manier van lucht toevoer wordt er toegepast?

Groet,

Harry Banser
Architecten adviseur
GEZE Benelux BV
Het laatste wat we hier willen Tom is reclame maken voor derden. Dat is dus ook geheel niet aan de orde. We houden af en toe een experiment, en dit is er 1 van. Als het gevoel is dat reclame de achterliggende gedachte is, dan stoppen we direct met dit experiment.

Groet,

Michel Eek
Qua Energie ziet het er goed uit, echter is deze straat ook doorvalbestendig. In veiligheidsontwerpen zie je dat lichtstraten gezien worden als valgevaar. Weet iemand dit? Als het zo is, dan is het een super product.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+