BouwProfs

De bouw online verbonden.

BouwProfs rondvraag: Baart de krimp van de bevolkingsgroei u zorgen?

(bron: cobouw)

De bouwsector verwacht geen dramatische gevolgen van bevolkingsdaling. Ook al zal het aantal inwoners in bepaalde regio’s afnemen dan nog hoeft dit niet te leiden tot veel minder opdrachten voor de bouw.

Zo reageert Bouwend Nederland op het Interbestuurlijk actieplan bevolkingsdaling; 'Krimpen met kwaliteit' dat vrijdag werd gepresenteerd. Het plan schetst hoe de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en het Rijk de gevolgen van bevolkingsdaling willen aanpakken.

Op dit moment heeft Nederland drie krimpregio’s: Noord- en Oost-Groningen, Zeeuws-Vlaanderen en Parkstad in Limburg. Verwacht wordt dat de komende vijftien jaar in 40 procent van de Nederlandse gemeenten het inwoneraantal terugloopt. Volgens René Meijboom, secretaris van Bouwend Nederland Zuid, betekent de krimp niet dat alle bouwbedrijven minder opdrachten krijgen. "Krimp betekent niet alleen dat er minder wordt gebouwd en meer wordt gesloopt. Veel huizen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en zullen worden aangepast of vervangen."

Tijd voor een rondvraag:

baart de krimp van de bevolkingsgroei u zorgen?

Wij horen graag uw visie!

Weergaven: 50

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+