BouwProfs

De bouw online verbonden.

BouwProfs Rondvraag: Is het beboeten van aannemers voor het negeren van FSC-eis een goede zaak?

De Raad van Arbitrage heeft aannemer Variant Bouwonderneming uit Alphen aan den Rijn vorige maand beboet voor het niet toepassen voor FSC-hout.
Zij waren hiertoe wel contractueel verplicht.

Dit de eerste keer dat een aannemer wordt beboet voor het sjoemelen met FSC-hout volgens Greenpeace. Deze organisatie heeft de klager, een particulier huiseigenaar, gesteund bij het aanspannen van de rechtzaak.
Voor een woonwijk van 104 woningen was afgesproken dat voor de kozijnen FSC-hout zou worden gebruikt. De aannemer heeft echter hout zonder keurmerk of met het keurmerk MTCC toegepast.

Lees het hele artikel via http://bit.ly/piAnx

Wat vindt u, is het beboeten van aannemers terecht op het moment dat zij de FSC-eis negeren terecht of niet?

We horen graag uw mening!

Weergaven: 137

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik ben het hier niet mee eens, alhoewel het bestek natuurlijk een contractstuk is en de aannemer verplicht is zich hieraan te conformeren is het FSC hoofdstuk nog lang niet sluitend.
Tussen dit en dat zit altijd wat, en ik vul het maar in, maar kennelijk was de aannemer niet in de gelegenheid om (wellicht tijdig, opleverdatum is ook vaak een onderdeel van het contract) FSC gekeurde kozijnen toe te passen. Vervolgens heeft hij getracht aan de voorwaarden te voldoen om MTCC gekeurd hout toe te passen.
Met deze handelswijze zal hij zeker geen substancieel financieel voordeel hebben gehad, en had deze aannemer in mijn optiek in de gelegenheid gesteld moeten worden zijn fout te herstellen.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+