BouwProfs

De bouw online verbonden.

CPO project zoekt aanbieder die mee wil denken over een collectief zonnepaneel systeem.

Aan het Houtblazerspad te Oud-Beijerland wordt een appartementengebouw met 20 woningen gerealiseerd. Het project WonenaandeKreek is een CPO project. De vereniging ontwikkelt het project zelf. In onze BouwProfs groep op Linkedin doet voorzitter John Stuurman een oproep aan partijen om mee te denken over een collectief zonnepaneel systeem voor dit CPO project. Op het dak is op een hoogte van 17 meter netto ongeveer 500m2 beschikbaar voor gebruik zonne-energie. Het gebouw gereed april 2016.

De kopers van de appartementen hebben belangstelling voor zonne-energie. Men zoekt naar een systeem dat de beste opbrengsten oplevert. De twee opties waar men over nadenkt zijn:

  1. Een systeem voor algemene ruimten en per aan te sluiten woning een aandeel
  2. Of een collectief systeem voor algemene ruimten en de woningen met een optimaal werkend verdeelsysteem.

Energie dient gebruikt te worden daar waar er behoefte aan is.

John zoekt  een aanbieder die mee wil denken om de meest efficiënte vorm van koppeling of verdeling toe te passen. De prijs-kwaliteitverhouding en behaalde resultaten vormen altijd een belangrijk aspect van beoordeling.

Het gaat echt om een compleet systeem, netwerk, koppeling, verdeling, particulier eigendom, VVE-eigendom, bedenk het maar. John zoekt een aanbieder die dit onderdeel net zo uniek gaat maken als zijn CPO project.

Wat John vooral niet zoekt zijn leveranciers die alleen m2 panelen verkopen. Doe dan vooral geen moeite.

WonenaandeKreek heeft sinds haar start gebruik gemaakt van BouwProfs en innovatieve ondernemers die reageerden en begrepen hoe het moet zijn nu met de uitvoering bezig. 

Heb je interesse om mee te denken over de inzet van een collectief zonnepaneel systeem? Stuur John dan een mail of reageer via deze discussie.

Weergaven: 334

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi John,

Ik heb net een CPO project afgerond met PV panelen op het dak in Amsterdam. Bij dit systeem wordt de opbrengst per m2 aan de bewoners onderling toebedeeld.

Het systeem bestaat uit:

75 PV panelen 300 Wp

Optimisers per PV paneel

Omvormers

Stroomverdeler nar de appartementen

Data verbinding

Deze panelen hebben een jaaropbrengst van 17.698 kWh op jaarbasis.

De installatie is in maart dit jaar opgeleverd.

Groetjes,

Berrij de Bruijn

 

John, Ik heb net het concept afgerond voor een collectieve installatie met zonnepanelen en een warmtepomp. Er komt één collectieve netaansluiting met individuele verrekening.

groet,

Henk Slijp

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+