BouwProfs

De bouw online verbonden.

Discussie gestart via de BouwProfs groep op Linkedin door Kees Kamsteeg:

 

" Onlangs heb ik een discussie meegemaakt binnen een Vereniging van Eigenaren omtrent het aanschaffen van nieuwe CV-ketels voor woonhuizen. Naast koop zijn ook huur en lease mogelijk.

Koop is duidelijk. Maar wat zijn nou voor de particulier de voor- en nadelen van lease en huur. En natuurlijk, welke oplossing biedt voor de consument de beste prijs-kwaliteit verhouding ?
Wie heeft adviezen voor deze VVE ? "

Weergaven: 377

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het voordeel van huren is dat je niet in één keer het aankoopbedrag hoeft te betalen. Dit kan dus aantrekkelijk zijn voor mensen met minder financiele middelen. Een bijkomend voordeel kan zijn dat de verhuurder het onderhoud en eventueel na een aantal jaren de vervanging voor zijn rekening neemt. De huurder kan dus zorgeloos genieten. Nadeel is dat de huurder nooit eigenaar wordt, bij elkaar opgeteld meestal meer betaald en meestal ook minder keuzevrijheid heeft.

Bij lease kennen we 2 vormen: operationele lease en financiële lease, zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Lease_(overeenkomst)

In de praktijk zal het hier meestal gaan om een vorm van huurkoop, waarbij de ketel eigendom wordt van de huurkoper nadat de laatste termijn is voldaan. Dit wellicht in combinatie met een onderhoudscontract.

Het gaat uiteraard altijd om keuzes die bij je eigen situatie passen. Hou wel altijd voor ogen dat een huurder en een lessor (diegene die een leasecontract aanbiedt) verdient aan deze service, eigenlijk betaal je dus krediet rente. Kopen is altijd voordeliger dan lenen....
Goede morgen,

Welke vorm ook gekozen wordt i.p.v. kopen, het blijft een financiering dus een duurdere oplossing, want geld lenen kost geld.
Voor verschillende mogelijkheden verwijs ik u graag de de website www.gasned.nl
Vergeet bij de keuze maken vooral niet het fiscale voordeel bij andere constructies dan kopen.
Ook voor VVE zijn er mogelijkheden.
Succes.

Klopt Dirk, kopen blijft in elke situatie voordeliger. Bij ons kiest dan ook 90% van de cv-ketel gegadigden voor koop. Lees hierover meer op onze pagina http://www.welldone-installatietechniek.nl/diensten/verwarming/koop...

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+