BouwProfs

De bouw online verbonden.

De bouw heeft een nieuw type leider nodig... Eens of Oneens?

Discussie gestart in de BouwProfs groep door Menno Lammers:

 

" De bouwsector heeft traditioneel een productiesysteem waarbij iedere medewerker inwisselbaar is. Behalve dat het niet prettig is om op deze manier samen te werken, schiet deze werkwijze binnen de huidige bouwprojecten ook tekort. Thijs Mackus en Menno Lammers zoeken een nieuw type projectleider die zorgt voor passie, trots en de talenten van de teamleden centraal stelt.

De bouwsector moet harder werken om meer empathische, omgevingssensitieve projectteamleden te krijgen. Alle projectteamleden werken daarbij vanuit hun eigen passie aan een passende uitdaging. Weg met hiërarchische maaksoldaten en instructiegevende maakofficieren, die waarde hechten aan de eeuwenoude bouwcultuur. Dienend leiderschap vormt daarvoor de nieuwe basis waar het geven van positieve feedback en complimenten gemeengoed is. "

 

Wat vindt u van de stelling van Menno: deelt u zijn mening en zit de bouw daadwerkelijk op deze nieuwe manager te wachten? BouwProfs hoort graag uw mening.

 

Het gehele artikel "Bouw heeft nieuw type leider nodig" vindt u hier.

Weergaven: 562

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie via de BouwProfs groep op Linkedin van Dennis Rietmeijer, Intelligent Architect & Planning professiona...:

" Het nieuwe type leider is de "OPleider". Iemand met verstand van zaken, een brede kennis van zijn vakgebied, het vermogen om dit over te brengen aan mensen en dit over te brengen zonder gewin. Daarnaast is hij coach, analyseert hij mensen en haalt hun potentie naar boven. In processen stelt hij het doel als hoogste goed en motiveert ook ander partijen dit doel niet uit het oog te verliezen. Andere partijen motiveert hij om hun strategien eventueel bij te stellen zonder zelf beleang. De nieuwe "OPleider" is iemand die het overzicht bewaakt, hierin een bescheiden positie inneemt en partijen van raad en daad adviseert. "

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+