BouwProfs

De bouw online verbonden.

Duurzame, nieuwe ontwikkelingen gezocht:
De Uitkijktoren bij Helicon in Nijmegen.


In de voortuin van Helicon Opleidingen MBO Nijmegen komt een uitkijktoren te staan met een bekleding van elementen die in het teken staan van duurzame ontwikkeling en milieu:
Zonnepanelen, windturbines, vertikaal groen, witte en blauwe daken. Voor energie en water moet het bouwwerk zelfvoorzienend gaan worden. Verticale panelen van de uitkijktoren worden bekleed met planten die fijn stof afvangen.

De uitkijktoren maakt deel uit van een voorgenomen groter plan van uitkijktorens aan de periferie van Nijmegen, die, waar mogelijk, verbonden worden met loopbruggen of met zelfstandige loopbruggen naar diverse richtingen. Betrokken parken en andere openbare ruimtes krijgen er zo een belevingsdimensie bij.

Er is een vierledig doel bij het project:
1. Leerlingen leren duurzaam denken en werken. 2. Nijmeegse bedrijven die produceren op het duurzame vlak gaan overleggen en samenwerken in een platform rondom de uitkijktoren. 3. Helicon Opleidingen profileert zich naar buiten als een opleidingsinstituut in duurzame ontwikkeling, en maakt dat tevens zichtbaar met de uitkijktoren. 4. De toren biedt een onderzoekslocatie voor fijn stof voor studenten MBO, HBO en WO (Helicon, van Hall Larenstein, WUR, RU)

Helicon Opleidingen zoekt contact met Nijmeegse bedrijven die zich bezig houden met productie van systemen en producten die oplossingen bieden voor de duurzame stad of daar ondersteuning aan kunnen bieden: alternatieve energie (zon en wind), horizontaal en vertikaal groen, isolerende dak- en gevelbekleding, verlichting, installaties. Verder zoekt Helicon Opleidingen contact met bedrijven die bezig zijn met verbeteren van hun eigen bedrijfsvoering t.a.v. milieu, met name de fijn stof problematiek, om samen naar oplossingen te zoeken. In deze zoekt Helicon Opleidingen ook contact met opleidingsinstituten die met studenten onderzoek doen naar duurzaamheid en milieu op HBO en WO-niveau.
Op deze wijze ontstaat er een Nijmeegs podium (letterlijk en figuurlijk!) van ondernemers, onderwijs en overheid, die samen zoeken naar manieren om van Nijmegen een duurzame stads te maken.

Helicon Opleidingen is dit project gestart met de Gemeente Nijmegen, die ook een gedeelte van het project financiert: het ontwerp en de bouw van de uitkijktoren. Voor de aankleding met elementen in het kader van duurzame ontwikkeling moet een beroep op Nijmeegse bedrijven gedaan worden

Het ligt in de bedoeling het bouwwerk klaar te hebben in januari 2010, en de aankleding aangebracht te hebben in juni, voor de stadsfair van Helicon Opleidingen.

Graag reacties als je aan het project wilt deelnemen en je bedrijf wilt presenteren.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Hendriks

post@tjeerdhendriks.nl

Weergaven: 148

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Tjeerd,

Ik wil dit graag voorstellen aan de deelnemers van onze stichting die vraag en aanbod op het gebied van duurzaam & Cradle to Cradle producten en diensten bij elkaar brengt. Kun je nog specifieker zijn mbt wat je nodig hebt? Kijk voor een van onze projecten: www.cradletoCradleVenlo.nl

Groeten Henriette

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+