BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ik heb vragen over een EPA-W onverwarmde ruimte. Wie helpt?

Ik heb vragen over een EPA-W onverwarmde ruimte. Wie helpt?

Ben de isso 82.1 aan het bestuderen voor het cito-examen. Heb een paar vragen die voor mij niet geheel duidelijk zijn.

1. Via beslisboom kom je uit op een onverwarmde ruimte. De (scheidingsconstructie tussen verwarmde ruimte/onverwarmde ruimte is bv. een spouwmuur). Bij de bepaling of deze constructie wel of niet opgenomen moet worden als onderdeel van de thermische schil wordt gesteld dat de overige ruimte wel of niet moet worden omsloten door isolatie (70% van de oppervlakten van de wanden vloeren panelen daken) minimaal 1 cm isolatie bevat. Moet ik bij deze berekening ook weer het oppervlakte van de scheidingsconstructie verwarmd/onverwarmd meenemen??

En als een gedeelte van de overige ruimte grenst aan onverwarmde ruimte bv. een garage neem ik dat gedeelte dan ook mee voor de bepaling dat de overige ruimte moet worden omsloten door isolatie of is het alleen de overige ruimte die in kontakt staat met buiten/grond.

2.Onverwarmde zolder

Stel dat een onverwarmde zolder grenst aan een andere "onverwarmde zolder", bv van de buren. Wordt deze scheidingswand dan wel of niet meegenomen voor het bepalen van de thermische schil??

3. Opnameformulier Energielabel woningen
Constructies bij een onverwarmde zolder/ruimte: zolderdak, zoldergevel en zoldervloer. Worden hier alleen gegevens ingevoerd van de onverwarmde zolder of ook van een onverwarmde ruimte?? Lijkt mij ook van de onverwarmde ruimte ander snap ik niet "grenst aan grond". Waar grenst de onverwarmde zoldervloer eigenlijk aan?? Hij grenst toch altijd aan een verwarmde ruimte of misschien gedeeltelijk aan een serre. Kan hij ook (gedeeltelijk) aan een garage grenzen en wordt hij dan niet opgenomen??

Ben al dagen aan het piekeren over dit probleem. Wie kan mij helpen?

Weergaven: 1345

Je kunt niet meer reageren op deze discussie.

Berichten in deze discussie

1. Gedeelte gevel grenst aan onverwarmde ruimte.
2. Als een zolder niet bereikbaar is via de woning ( bij voorbeeld trappenhuis) grenst de ruimte aan een onverwarmde ruimte.
3. Zoldervloer onverwarmde zolder grenst aan onverwarmde ruimte, topgevel aan buiten en daoppervlak grenst aan buiten. Je vraag grenst aan grond is voor de begane grond.
Advies goed beslisboom blijven volgen. Succes.

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+