BouwProfs

De bouw online verbonden.

Zal de aangekondigde beperking van de maximale hypotheek en het aflossingsvrije deel leiden tot nog minder nieuwbouwactiviteiten? Of geeft dit (op termijn) rust op de markt en zijn er mogelijkheden om creatiever te ontwikkelen en het bouwvolume weer te vergroten?

Weergaven: 179

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Soms wordt te eenzijdig het bouwvolume opgehangen aan de zaken rondom hypotheek e.d. en hierdoor is er een scheef beeld ontstaan doordat veel bewoners te maximaal zijn gaan kopen met de bijbehorende lasten.

Heel veel overwaarden van huizen zijn ontstaan doordat er vanwege te gemakkelijke hypotheekverstrekkingen een soort luchtbel van prijstijgingen is ontstaan die niet gebaseerd is op reeele verhogingen.

Terug naar normale waarden waarbij er rust zal komen in de markt, Dan zullen er ook nieuwe mogelijkheden ontstaan aangaande bouwvolume waarbij er gekeken zal gaan worden naar energieverbruik en duurzaamheid

Waarom denken we bij bouwen direct aan nieuwbouw. Er komt een enorme renovatieopgave aan van de 50-60 en 70-er jaren voorraad. Een enorme kans voor de bouw om zich minder afhankelijk te maken van nieuwbouw. De gebouwen staan er al, dus je kunt nu al nadenken over  (conceptuele) oplossingen waarvan de klanten  nog niet eens weten dat ze die zoeken.

Ja, wij gaan nog minder bouwen.

Dat is te zeggen, de ongeremde nieuwbouw volumes uit de afgelopen jaren zijn voorbij.

De kwaliteit van de woning, de maatschappelijke eisen voor millieu, energie, duurzaamheid en een veranderend woon- en werkeisenpakket zijn daarvoor de grondslag.

En vergeet de bevolkingsontwikkeling niet.

Speelt de bouw- en installatieketen niet op een ontwikkeling van kwantiteit naar kwaliteit in, dan wordt realiteit:

"The fish is the last to discover that the water is changed".

 

 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+