BouwProfs

De bouw online verbonden.

Gezocht: bedrijf dat woningen als bouwpakket kan leveren en plaatsen voor project in Koerdistan

Wilco Dekker is eigenaar van Dekker Technical Products. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

Ik zoek een bedrijf dat woningen als bouwpakket kan leveren en plaatsen voor een projekt in Koerdistan. De woningen dienen 2 verdiepingen te zijn met minstens 200 m2 woonoppervlak. Iemand tips?


Heeft u een tip voor Wilco? Laat het weten op BouwProfs.

Weergaven: 3444

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik heb wel een tip voor Wilco, niet voor Richard:). Kijk eens bij VDM Woningen in Drogeham, www.vdm.nl

 

Succes,

 

Richard Bruijne

BauBiolog IBN

Hallo Wilco,

 

www. cisca-ebs.nl

Op deze website krijg je meer info over komplete bouwelementen.

Butch Hillers heeft dit systeem opgezet met een architect uit Gorinchem en we noemden het toen het warmhuis systeem.

Prefab gevelelementen.

Wel zou ik bij oud Collega's info inwinnen over Butch Hillers.

Groet Kees Blok

Net als het antwoord van Richard, probeer VDM woningen in Drogeham/Drachten. Zij doen ook turn-key projecten. Hebben een slimme werkwijze, zijn snel, goede kwaliteit. En kunnen ook nog eens een goed en duurzaam bouwconcept uitwerken en produceren. 
Wie weet kun je geholpen worden door hib-systeem.nl:
Check even met Ronald Cozijn van Novastructures.com hij is met gelijksoortige projecten in Angola bezig.

Beste Wilco,

 

 S Homes uit Medemblik hebben hele mooie producten van golfkarton die op verschillende wijzen ingezet kunnen worden!

 

 Succes,

 

 Groet,

 

Marike van Seeters

Stichting HomePlan

Beste Wilco,

 

Je kunt het wellicht eens proberen bij K&A Houtbouw uit Groot-Ammers, telnr. 0184-614999, www.k-a.nl

Zij plaatsen al vakantiewoningen her en der in Nederland.

Prima bedrijf, al weet ik niet zeker of zij helemaal naar Koerdistan willen/kunnen.

Succes, vr. gr. Rob Laurens

Beste Wilco, er zijn diverse systemen mogelijk. Staalframe bouw, Houtskelet bouw of een combinatie. De hamvraag wordt wat de kosten mogen zijn voor een dergelijke woning.Is daar iets van bekend?
Vr gr.

Joop van der Vinne
j.vinne@gmail.com

 

Hallo Wilco,

Op jou vraag woningen te leveren als bouwpakket voor een project in Koerdistan kan ik antwoorden met een ja. De meest voor de hand liggende systeem is houtskeletbouw. Dit kan op een tradionele wijze met houten regelwerk maar je hebt ook systemen van alleen volkern isolatie. Deze laatste is wellicht interessant omdat de kostprijs lager is en het gewicht minder. Om een keuze te maken welk systeem geschikt is dien je wel de voorwaarden en eisen te weten. Ik kan beide systemen leveren en monteren. Wellicht is het mogelijk om in een persoonlijk gesprek het e.e.a. te bespreken. Mocht je interesse hebben, bel mij dan, mijn nummer is 06 21 21 71 65.

Met vriendelijk groet Wilbert Veerbeek.

 

Erg juist wat Thijs meldt. Op alle gebieden (duurzaamheid, milieu, kosten efficiency e.d.) is het licht onzinnig om met gereed product over grote afstand te gaan reizen. Zelfs een grote investering in ontwikkeling haal je er binnen een mum van tijd uit als je ter plaatse een weg vind. Dat kan je op een sigarenkistje uit rekenen. Ik kan me indenken dat de doorlooptijd te lang is van deze ontwikkeling, probeer dan een samenwerking op te zetten aldaar met 1 van de genoemde namen. 

Thijs Boers zei:

Wilco,

 

Afhankelijk van je exacte wensen kun je navraag doen naar de mogelijkheden bij echte woningbouwers zoals bijvoorbeeld VDM/Groothuis. Maar ook (unit)bouwers als Fort (voormalig BAM dochter, nu eigendom van Jan Snel) of de prefab bouw van de Ursem bouwgroep kunnen veel realiseren.

Gezien de loonverschillen in Koerdistan en Nederland lijkt het mij zelfs mogelijk (en aantrekkelijker) om alleen kennis te exporteren en ter plaatse (onder strikt toezicht) een timmerfabriek in te schakelen, scheelt waarschijnlijk bakken geld aan transport en invoerrechten etc. Mogelijkheden hangen natuurlijk af van het exacte programma en aantallen.

Je moet je ook realiseren dat de (semi-) prefab bouw is afgestemd op de nederlandse regelgeving en het nederlandse klimaat. Op een aantal gebieden is dit ongeveer gelijk aan de europese norm, maar op bijvoorbeeld duurzaamheid lopen wij achter op de (europese) norm. Installatietechnisch kan ik me indenken dat er enorme verschillen zijn.

Met prefabricage ter plaatse zijn natuurlijk enorme milieuwinsten te behalen, om over de duurzame voordelen nog maar te zwijgen. De bouwmaterialen moeten ter plaatse natuurlijk wel voorhanden of te importeren zijn. Maar dat lijkt me in Koerdistan geen groot probleem.

 

Succes met de opgave

Hallo Wilco,

Op jou vraag woningen als bouwpakketten te leveren in Koerdistan is het antwoord ja. Het meets voor de hand liggende systeem is houtskeletbouw. Hierin heb je twee systemen en wel met houten regelwerk waar tussen isolatie zit en systemen met alleen volkern isolatie. Deze laatste is aanzienlijk voordeliger in prijs en gewicht. Om tot een juiste keuze te komen dien je de voorwaarden en eisen te weten. Ik kan beide systemen leveren en monteren, wellicht kunnen wij dit in een persoonlijk gesprek bespreken. Mocht je interesse bel mij dan, 06 21 21 71 65. Met vriendelijke groet Wilbert Veerbeek.

Beste Wilco,

 

Wij denken dat wij het duurzaamste en goedkoopste vorm van bouwen hebben, Dit kan een mogelijkheid zijn in Koerdistan!

Deze vorm van bouwen is voor iedereen toegankelijk, Oftewel iedereen kan deze elementen in elkaar zetten, het is net lego.

 

We horen graag je reactie, en voor meer informatie zijn we te bereiken op nummer 0617805175

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+