BouwProfs

De bouw online verbonden.

Is het 'groene' sloopbestek iets voor u? U kunt hiermee de sloopkosten van uw projecten aanzienlijk lager houden.

In het verlengde van het duurzaam ontwerpen en het duurzaam bouwen hebben wij een wijze van slopen ontwikkeld die de gedachte van duurzaam, milieuvriendelijk en hergebruik ondersteund. Een belangrijk bijkomend voordeel is, dat deze werkwijze ook financieel zeer gunstig uitpakt voor opdrachtgevers.

Wat is duurzaam slopen?
Duurzaam slopen is een proces waarbij partijen op zoek zijn naar mogelijkheden om de milieubelasting van het slopen te reduceren. Het is een optimalisatieproces gericht op ‘nog duurzamer’ slopen. Het richt zich op:
- het demonteren en hergebruiken van bouw- en installatiecomponenten;
- het zo veel mogelijk hergebruiken van materiaalstromen in productieprocessen. Zoals verschillende soorten plastics, glas en puin.

Bij het duurzaam slopen gaan we uit van drie soorten herbruikbare producten:
1. Herbruikbare producten zijn producten die in hun oorspronkelijke vorm en voor de oorspronkelijke functie weer kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld kozijnen, radiatoren, sanitair, balkhout e.d.
2. Primaire grondstoffen, grondstoffen die in oorspronkelijke vorm in een productieproces worden gebruikt. Denk aan grind, erts en aardolie.
3. Secundaire grondstoffen, bij duurzaam slopen komen materialen vrij. Door materialen te scheiden in verschillende fracties zijn zij veelal bruikbaar of bruikbaar te maken voor hergebruik als (hoogwaardige) secundaire grondstof voor fabricageprocessen. Bijvoorbeeld isolatiematerialen, plastics en kunststoffen.

Het ligt voor de hand om bij het slopen van vastgoed, te kijken naar de huidige, versleten bebouwing. Maar er is meer: Het proces van duurzaam slopen kun je vanuit twee invalshoeken benaderen. De eerste benadering is het slopen van het oude gebouw om het nieuwe gebouw te verwezenlijken. De tweede benadering is om het nieuwe gebouw op een dusdanige wijze te ontwerpen dat het gebouw aan het einde van zijn levensduur op een duurzame en milieuverantwoorde wijze te slopen is.

Met vriendelijke groet,
Sloopadviseurs.nl
Tjeerd Hendriks
Tuinstraat 5b
6663 BG LENT

telefoon: 024-3224564
mobiel: 06-20363790
e-mail: post@tjeerdhendriks.nl

Weergaven: 161

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+