BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe gaan we er voor zorgen dat goed opgeleide bèta vrouwen nu eindelijk eens voor de bouw gaan kiezen?

Vrouwen in de bouw, het blijft een hekel punt. Al in 2012 besprak Ingeborg van den Ban dit onderwerp in haar blog op BouwProfs. Ingeborg was toen nieuwkomer in de bouw en liep destijds stage bij Hurks Bouw. Zij verbaasde zich toen al over het lage aantal hoog opgeleide vrouwen dat als werknemer de weg naar de bouw weet te vinden.

Uit een recente inventarisatie van Cobouw is gebleken dat het aantal instromende vrouwen in de bouwsector de laatste jaren niet is gegroeid. Maar 8% van de werknemers in de bouw is vrouw. Het aantal studerende vrouwen in de bèta richting stijgt gelukkig wel. De vijver is dus wel degelijk aanwezig. Maar... nu moeten we er nog voor zorgen dat die hoogopgeleide bèta vrouwen ook daadwerkelijk gaan kiezen voor onze bouwsector.

Op KennisPartner BouwTV wordt de vraag gesteld hoe we deze hoog opgeleide bèta vrouwen zover krijgen dat zij ook daadwerkelijk kiezen voor een carrière in de bouw. Reageer en maak meteen kans op een mooie gratis publicatie in de webshop van SBRCURnet. Wat is jouw tip, hoe zouden we dat moeten aanpakken?

Weergaven: 388

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het duurde lang maar de tijden veranderen. 

De bouw is een interessante sector waarin zeker vrouwen het verschil kunnen maken. Stel als vrouw jezelf een doel en blijf dat volgen. Zie mijn interview op

http://www.twentejournaal.nl/artikel/33585-een-vrouw-in-de-bouw_2.html

Jacqueline Willemsen

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+