BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe gaat u om met daglicht als duurzaam bouwmateriaal?

Op 26 mei aanstaande wordt door Material Design in samenwerking met Stichting Living Daylights de discussie bijeenkomst 'De beleving van Daglicht' georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zal een breed scala aan mogelijkheden en toepassingen van het materiaal daglicht besproken worden. 


Volgens de organisatoren is daglicht het meest duurzame bouwmateriaal. Optimaal toegepast in 

de gebouwde omgeving kan het energie besparen en een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen. Bovendien is het een mooi en kosteloos product dat architectuur naar een hoger esthetisch niveau kan tillen. 

Vooruitlopend op dit event leek het BouwProfs een goed idee te inventariseren hoe u omgaat met het product daglicht als bouwmateriaal. 

Past u het bewust toe? Heeft u inspirerende voorbeelden uit de praktijk waarin daglicht een bijdrage levert aan energiebesparing en leefcomfort? 

BouwProfs hoort graag uw mening. 

Meer informatie over 'De beleving van Daglicht' vindt u hier.

Weergaven: 192

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De beschikbaarheid van “gratis” daglicht is het uitgangspunt geweest voor het ontwikkelen van onze LST LED buizen. Uitgaande van de ervaring dat op de meeste plaatsen het licht aan of uit is hebben we op basis van wat we aan natuurlijk licht ontvangen een vervanger voor de fluorescentie buis (TL-buis) ontwikkeld. Via ingebouwde sensoren meet de LST LED buis het omgevingslicht en past vervolgens automatisch de lichtafgifte hier op aan. Het unieke hierbij is dat de sensoren zijn verwerkt in het aluminium huis van de LED buis waardoor er geen extra installatie kosten zijn en de LED als retrofit kan worden geplaatst in elk tl-armatuur.
De LST buis maakt optima forma gebruik van het beschikbare daglicht waardoor de hoogst haalbare energiebesparing wordt gerealiseerd die op dit moment met verlichting haalbaar is.

Condarmatic innovations.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+