BouwProfs

De bouw online verbonden.

Als je minder gas gaat winnen dan zal je minder verzakkingen krijgen in dezelfde periode, maar uiteindelijk zal de grond blijven verzakken, dus de aardbevingen worden meer verspreid. Een autoband band onder belasting gaat ook steeds meer vervormen naarmate deze leger wordt. 

Je zou ook onder hoge druk water in de diepte kunnen terugpersen, maar dan zal je het gas wat er uitkomt meer moeten condenseren om de waterdamp er uit te halen.

Voor de bouwwereld is het interessant om de beschadigde woningen te versterken alsmede woningen die een hoog beschadigings risico lopen zoals woningen met grote raam en deurpartijen in de gevels. Ik heb wel wat aan aardbevings retrofitting gedaan in het buitenland, (zie mijn website www.nienhuys.info , maar in Nederland is dit een nieuw thema.

Wat zijn zo jullie ideen over het aanpakken van dit probleem in Nederland, behalve verhuizen? Zie ook bijgaande text.

Weergaven: 662

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik bouw houtskeletbouw woningen, met leveranciers, die veel ervaring op hebben gedaan in gebieden in Italië waar grote aardbevingen zijn geweest. Onze woningen liepen daarbij geen of nauwelijks schade op, terwijl andere woningen compleet instortten.

De eigenschappen van materialen hebben een sterke invloed op de reacties bij aardbevingen. Houtskeletbouw zou hierbij een goed alternatief kunnen zijn.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+