BouwProfs

De bouw online verbonden.

Gezocht: adviseur/adviesbureau die een energiemaatwerkadvies kan doen bij een woning in het historische stadje Bronkhorst.

Erik Mol is beleidsmedewerker milieu bij de Gemeente Bronckhorst. In de BouwProfs groep op Linkedin is Erik op zoek naar het volgende:

Ik zoek een adviseur/adviesbureau die een energiemaatwerkadvies kan doen bij een woning in het historische stadje Bronkhorst:

Het gaat met name op welke wijze kan deze woning geisoleerd worden zonder dat dit in strijd is met de eisen aan het monument. Deze woning gaat dan dienen als voorbeeldwoning, zodat de andere eigenaren kunnen zien wat er allemaal technisch mogelijk is. Kennis van materialen in relatie tot monumentaal panden is belangrijk. Het einddoel is om het stadje energieneutraal te krijgen en we willen starten met de energievraag te verminderen.

Kan jij Erik helpen? Ben jij de persoon die hij zoekt of ken je een goed bedrijf dat je kunt aanbevelen? Geef je reactie dan aan hem door via deze discussie.

Weergaven: 4185

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

beste erik,

bouwbiologen weten goed hoe dat na isoleren uitgevoerd moet worden. verkeerd na isoleren geeft verhoogde kans op onder andere schimmel vorming

Groet,

Pieter Hennipman  www.eco-wise.eu

Beste Erik Mol - Vanuit onze samenwerking binnen Taskforce CO2 kunnen we Harm Valk, adviseur bij Nieman raadgevende adviseurs van harte aanbevelen. - FARO architecten

Reactie via BouwProfs op Linkedin van Erik Mol, Beleidsmedewerker milieu Gemeente Bronkhorst:

We hebben als projectgroep Stad Bronkhorst energieneutraal vanochtend de reacties bekeken. Samen komen we tot het oordeel dat er veel interessante adviseurs/bedrijven hebben gereageerd en dat een keuze lastig is.

We komen tot de slotsom dat het verstandig is dat er eerst een lokale energiecoorperatie komt vanuit het stadje zelf. Dit moet dan getrokken worden door bewoners uit het stadje. Vervolgens kan in samenwerking met een nog op te richten consortium van bedrijven, het als een groter geheel aangepakt worden. Daarbij wordt naast energiebesparing ook gekeken naar duurzame energieopwekking en mogelijk andere zaken die de bewoners gezamenlijk willen aanpakken.

We gaan als projectgroep zoeken naar een soort 'kwartiermaker/coordinator' die de bewoners kan bijstaan/adviseren om tot een energiecoorperatie te komen. Daarbij wordt ook gekeken hoe de bestaande energiecoorperatie in Lochem, Brummen en Zutphen het hebben gedaan. Bij deze zoektocht zullen we ook gebruik maken van de bedrijven die gereageerd hebben op mijn vraag. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie reactie. Het blijkt een onderwerp te zijn waar al veel kennis en ervaring mee is opgedaan. Dit kunnen we zeer goed benutten in ons streven om ons historische stadje energieneutraal te maken.

Hallo Erik,

keep it local, zou ik zeggen

ruime ervaring in het verduursamen van monumentale gebouwen/woningen

zou je hier graag van dienst zijn

mvrgr  henk Rouwenhorst

www.groenontwerpenenbouwen.nl

 

Beste Erik,

Met heel veel genoegen heb ik uw oproep gelezen om Bronkhorst op een juiste en verantwoordelijke wijze te verduurzamen.

Ik maak onderdeel uit van een groep bouwkundigen die op dit moment bezig zijn met het verduurzamen van de monumenten in Haarlem (Haarlemse huizenaanpak; www.haarlemsehuizenaanpak.nl) Vanuit onze expertise en ervaring willen wij u graag ondersteunen.

De groep bestaat uit 12 architecten/adviseurs, 6 aannemingsbedrijven en 8 installateurs; samengebracht in een stichting met een bestuur.

Ons grootste doel is kwaliteit leveren en samenwerken op basis van vertrouwen

vriendelijke groet,

Costja Gontscharoff   (costja@gontscharoff.nl - 0651070217)

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+