BouwProfs

De bouw online verbonden.

Investeerders gezocht voor C2C autarktisch waterpaviljoen in Rotterdam

Het komende jaar willen wij een volledig autarktisch waterpaviljoen gaan bouwen met gebruik van C2C en de ambitie om CO2 positief te worden. In dit waterpaviljoen willen wij een restaurant en een vergaderfaciliteit vestigen. Dit alles zal zo'n 600 vierkante meter bvo gaan omvatten. Wij hebben een locatie op het oog op een zeer boeiende plek in de voormalige havens van Rotterdam.

 

Zoals gezegd willen wij dit waterpaviljoen volledig zelfvoorzienend maken en zoveel als mogelijk Cradle 2 Cradle materialen toepassen. Ook zal het geheel CO2 positief kunnen worden. Hiervoor wordt gedacht aan oplossingen met mini biovergisters, waterstoftechnologie en gescheiden urineopvang. Ook eerder beproefde technieken als een grijswaterinstallatie, zwartwaterfiltering en zon- en windenergie zullen in ons project op een educatieve manier worden geintegreerd.

 

Het project wordt onderdeel van meerdere initiatieven op het water. Er zijn plannen voor een glazen kas op het water waar de Universiteit van Wageningen en Hogeschool Rotterdam specifiek onderzoeken gaat doen. Gedachten zijn om bijvoorbeeld voor het restaurant eigen voedsel te verbouwen en om de CO2 productie en restwarmte van de keuken te gebruiken voor versnelde groei. 

 

Dit alles maakt dit project uiteraard geen standaard investering. De bouw- en advieskosten zijn bovengemiddeld. Toch verwachten wij veel van de investering terug te verdienen middels sponsoring en bedrijfsparticipaties.Grote restaurant ketens kunnen de op te bouwen knowhow gebruiken in andere vestigingen of worden als groene onderneming gezien, omdat ze zich lieeren aan dit initiatief.

 

Wij zoeken op zeer korte termijn investeerders, die mee willen doen in dit zeer innovatieve en vooruitstrevende project. Als wij snel verder kunnen met ontwerptraject dan kan er in principe al binnen een half jaar gebouwd worden. Er zijn op zich geen belemmeringen qua bestemmingsplan, door op het water te bouwen is er sprake van minimale stichtingskosten. Er kan tevens worden voortgebouwd op een bestaande en vruchtbare samenwerking met gemeente Rotterdam en het havenbedrijf.

 

Wij nodigen via dit bericht ontwikkelaars, mogelijke exploitanten en bedrijven die hun innovaties willen toepassen in ons waterpaviljoen en materialen en producten ter beschikking willen stellen uit om te reageren. Wij zijn ervan overtuigd mede door de ons ter beschikking gestelde locatie, dat dit project veel kans van slagen heeft, veel (internationale) publiciteit zal trekken en dat onze innovatieve en groene technieken in de toekomst veel meer toepassingen in de horeca zullen vinden. Er blijft gewoon veel te veel geld liggen voor restaurants door hoge (energie) kosten, terwijl de markt vraagt om goedkopere en meer duurzame bedrijfsvoering in de horeca.

 

Denkt u dat uw bedrijf of formule niet mag ontbreken in deze ontwikkeling laat het ons dan weten. Wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op. Doe met ons mee! Wij zijn ervan overtuigd, dat alleen door synergie van kennis en nationale samenwerking wij het meest duurzame waterpaviljoen van de wereld kunnen maken.

 

Met vriendelijke groet,
ir. M. (Menno) Gijrath
Adviseur Water & Energy

Grontmij Nederland bv
T +31 33 451 15 60 | M +31 6 21 57 64 68 | www.grontmij.nl | Handelsregister 30129769

 

Weergaven: 206

Bijlagen:

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+