BouwProfs

De bouw online verbonden.

Investeren in aardwarmte goede beslissing van de Regering.

Marcus Vronink heeft de volgende bijdrage geplaatst in de BouwProfs Duurzaam Bouwen groep op Linkedin:

 

Minister Verhagen wil een garantieregeling en investeringsfonds voor bedrijven die boren naar aardwarmte. Dat schrijft hij in het actieplan aardwarmte dat hij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) steunt bedrijven die willen boren naar aardwarmte. Hij stuurde vandaag een actieplan aardwarmte naar de Tweede Kamer. Daarin kondigt hij aan dat hij een ruimere garantieregeling wil en dat hij bekijkt of er een investeringsfonds kan komen. Ook beziet de bewindsman of aardwarmte kan worden opgenomen in de nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie.

Verwarming
Warm water uit de bodem kan worden gebruikt om kassen, scholen en woningen te verwarmen. Het streven is om over negen jaar via aardwarmte 275.000 huishoudens te verwarmen.

Risico's
Boren naar aardwarmte is financieel risicovol, want een bron kan minder warmte leveren dan werd gedacht. Zolang verzekeraars nog geen betaalbare verzekering kunnen aanbieden voor deze betrekkelijk nieuwe techniek, kunnen ondernemers gebruik maken van de garantieregeling van het ministerie.

Wat vindt u van het besluit van de Minister om deze maatregelen te nemen. Zal dit het gebruik van aardwarmte op de juiste manier stimuleren? En hoe kijkt u als bouwprof eigenlijk tegen het gebruik van aardwarmte aan?

Weergaven: 935

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+