BouwProfs

De bouw online verbonden.

Krijgen we Noord Nederland te maken met woningnood ondanks de kwalificatie krimp gebied?

Stelling: Ook in Noord Nederland net als in Noord Holland krijgen we te maken met enorme woningtekorten oftewel woningnood.

Zeker in de sociale woningbouw. Misschien met de aardbevingsproblematiek, de zorgproblematiek en het stijgend aantal eengezinshuishoudens wel net zo sterk als in Noord Holland. Graag hoor ik uw mening.

Deze discussie is gestart in de BouwProfs Linkedin groep door Helma Kiewiet.

Weergaven: 397

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Een interessante stelling. Ik denk dat ie zo gesteld te ongenuanceerd is om een reactie te kunnen geven. Volgens mij moet je het vermeende woningtekort onderscheiden in een kwantitatief en een kwalitatief tekort. Voorts een onderscheid naar regio. In het plaatje van SER Noord-Nederland zien we groeiende steden en een leeglopend landelijk gebied. Ik weet dat nieuwbouwontwikkelingen in sommige gebieden, bv. Hoogezand-Sappemeer eerder leiden tot kanibalisering van de woonvraag en daarmee het woningaanbod dan tot oplossen van de kwantitatieve woningnood (eerder het vergroten de leegstand). Maar kan misschien de oplossing zijn van een kwalitatieve woningnood. En dan worden het politieke keuzes.

Gerard Weck, oud secretaris SER Utrecht

Een beetje met galgenhumor dan :
Geert Mak kan er wellicht een boek over schrijven.
Niet :
Hoe God vertrok uit Jorwerd.
Maar :
Hoe de laatste communist zijn poten onder zijn stoel weggezaagd zag worden door de aardbevingen.

Met deze stelling ben ik het niet eens. Ik verwacht dat door het grotere aantal banen de Randstad veel meer mensen aantrekt dan de 3 Noordelijke provincies. In de toekomst zullen in het Noorden volgens mij zelfs woningen zijn die nooit meer bewoond zullen worden. Hoofdoorzaak is het gebrek aan vacante banen.

Tijdelijk zullen de grote steden in het Noorden hierop een uitzondering vormen.

Institutionele beleggers zijn nu al zeer huiverig om in de provincies Groningen, Friesland, Drente en deels ook in Overijssel te investeren.

Helaas kan ik het niet mooier maken.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+