BouwProfs

De bouw online verbonden.

Kwaliteit damwand gevel en dakplaten, waar moet ik op letten?

Ik ben geen bouwkundig , ik zit in de interieurbouw , maar ik heb nu wel met een bedrijsfgebouw verbouwing te maken.

Wie kan mij iets vertellen over soorten en met name kwaliteiten van damwand en dakplaten? Waar moet ik op letten bij het beoordelen van de offerte?

Weergaven: 1605

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Zolang er geen bijtende stoffen zoals ammoniak of zouten bijkomen is de kwaliteit over het algemeen al gauw goed, het grootste verschil zit in de afwerking. Let vooral op de laagdikte van de verf en op de uitvoering.

De platen kun je niet slijpen, door de warmteontwikkeling zal de verf loslaten terwijl dit niet direct te zien is. Er zijn speciale knabbelscharen beschikbaar voor deze platen, als er isolatie op zit raad ik een ijzerzaag aan. Verder moet je ervor zorgen dat er geen vocht en dergelijke op de kopse kanten komt. Het beste is om de kopse staalkanten ook te verven dit is alleen lastig vanwege de geringe dikte en wordt vaak ook niet gedaan.

Het gaat om een verbouwing zag ik, is het dan niet handig dat je dezelfde platen hebt als het origineel?

Het kan natuurlijk zijn dat je dan ondertussen verkleuringen hebt maar dan is het in ieder geval gelijk geweest. Ook modelering en coating. Als het goed is dan zorgt de coating er voor dat ook de knipkanten beschermt worden. Probeer zoveel mogelijk op maat te bestellen, al kom je er niet onderuit om bij wandopeningen e.e.a. aan te passen. Voor het overige inderdaad knabbelscharen en als het sandwich is cirkelzagen of zelfs kettingzaag, uiteraard voor deze toepassing geschikte bladen gebruiken. En nogmaals nooit slijpen!

Beste Ronald,

Mij laten maken krijg je gelijk het juiste advies over de kwaliteit en de montage wat zeker zo belangrijk is.

 

ou je niet gewoon een deskundige in de arm nemen, adviseur of architect, in elk geval iemand met bouwkundige kennis

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+