De bouw online verbonden.
Marcel Nooijen is bouwkundig thermograaf. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:
Ik voer bijna dagelijks luchtdichtheids metingen uit aan gebouwen. Nu heb ik een project van een stevig aantal renovatie woningen met bouwjaar 1968 tm 1972 met een huidige QV10 van 5 tot 6. Kan iemand bij benadering aangeven wat een reeel haalbare waarde zou moeten kunnen zijn na de renovatie? Kozijnen, glas, deuren, dakkapel en kapconstructie worden vervangen. Bij sommige woningen blijven de bestaande houtwol cementplaten zitten en komen er alleen nieuwe pannen op.
Geef Marcel uw advies door via deze discussie.
Tags:
Ik heb net een renovatie achter de rug van een dakappartement van 25 jaar oud. Dus met een eerste generatie aluminium ramen met weliswaar dubbel glas. Ik heb die lekker laten zitten en ben met infraroodpanelen gaan verwarmen. Deze warmen de objecten (personen) en niet de lucht. Dus niet meer nodig om alles potdicht te timmeren. Hele fijne en gezonde verwarming en gemiddeld 30% goedkoper in gebruik dan gaz of mazout. Ook de installatie is voordelig. Geen breekwerk, gewoon ophangen en in de stekker. Super gewoon. Bovendien krijg ik er alle voordelen van de zon bovenop. Vitamine D, gedaan met te hoge cholestorol, reuma, artrose... Ik wil gerust enkele foto's mailen alsook mijn verder ervaringen. 'k Heb de installatie pas gedaan ;-).
Erik De Bisschop
Ik heb in ieder geval voor daken een aanvulling, waarmee bouwkundig gezien de aansluitdetail luchtdicht gemaakt kunnen worden. Dit product heet de Bouwrups. Zowel voor gevel, nokaansluitingen etc.
Ook de aansluitingen van kozijnen kan beter, binnenkort een nieuw type stelkozijn.
Misschien dat de partij / leverancier van Bouwrups jou nog wel kan helpen met de normen.
Welkom bij
BouwProfs
© 2024 Gemaakt door Michel Eek. Verzorgd door