BouwProfs

De bouw online verbonden.

Milieu probleem bij veestapel (geurprobleem) Is het een oplossing door gebruik te maken van een filtersysteem met isolerend steenwol (Rockwool) ?

Er is een verhoogde uitstoot van verschillende schadelijke stoffen bekend (voornamelijk ammonia /NH3) bij veestapels, slachthuizen etc.

 

Deze stoffen verdwijnen grotendeels in de buitenlucht en brengen derhalve schade toe aan ons milieu. Gedacht zou kunnen worden aan een filtersysteem waar gebruik gemaakt word van een ventilator. De schadelijke stoffen worden door een isolerende Rockwool laag gefilterd en opgeslagen in een gesloten tank.

 

Dit lijkt een zeer ecologische en economische cq. duurzame oplossing.

 

Ik ben zeer benieuwd of er soortgelijke oplossingen/toepassingen bekend zijn in de markt en wat uw opmerkingen zijn t.a.v. dit systeem.

 

 

 

 

Weergaven: 279

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Bij Fleuren compost in Middelharnis hebben ze na tien jaar eindelijk een goede afdoende methode enigzinds vergelijkbaar, filter + schoorsteen.
De schoorsteen helpt nog het meest.
Dan waait het lekker naar een ander heel ver weg :-)
Ik vind het prima zo.
Indien iemand het er niet mee eens is :
Gebruik ook geen auto en zeker geen computer.
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Patrick Wennekes:

" Steenwol lijkt me niet de oplossing voor een geur probleem. Je kunt beter gebruik maken van actiefkool. Dit is te verkrijgen in een filtermat of in korrel.

Indien u meer informatie wilt hebben kunt u contact met mij opnemen. "
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Wiebe Rozeveld:

" Een oplossing kan ook zijn "zuurstofactivering". Voor meer informatie geef maar even een berichtje en ik zal de website van het bedrijf doorgeven die dit product op de markt brengt. "
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Dick Ausems:

"In vervolg op het bericht van Wiebe. Kijk eens op www.activTeknl.com. Deze apparatuur ontdoet de lucht niet alleen van geur, maar zuivert het ook van bacterien, schimmels en vluchtige organische stoffen. Door TNO bewezen effectief in het afdoden van micro-organismen."

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+