BouwProfs

De bouw online verbonden.

Particuliere woningbezitters die hun huis willen verduurzamen, moeten 10.000 euro premie krijgen van het Rijk. De kleinere aannemersbedrijven zijn daarmee geholpen, maar ook het milieu.

Dat opperde Kees Vendrik (GroenLinks) tijdens het debat in de Kamer over de Crisis- en herstelwet. De regeling zou in 2010 en 2011 moeten gelden voor 100.000 eigenaren die hun woning voor een bedrag van ongeveer 20 tot 30.000 euro willen verduurzamen. Vendrik heeft ook al een idee hoe het Rijk het bedrag van een miljard euro kan ophoesten: de belasting op het gasverbruik moet dan iets omhoog.

"Een sympathieke gedachte", reageerde Ger Koopmans (CDA) op het plan dat in 2010 en 2011 zou moeten gelden. Hij beloofde Vendrik er met zijn partijgenoot Ruud van Heugten over na te denken.

Bron: cobouw.nl

Weergaven: 401

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie via BouwProfs op Linkedin van Rogier Snoek, eigenaar RMWONEN nvm makelaars kantoor:

"Het zou helpen als je op basis van een Enegie Prestatie Certificaat aanwijzingen zou krijgen, hoe en wat je het beste zou kunnen isoleren!"
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Roel Koeling, Projectmanager Woonconcept Vastgoed:

"Ik zou graag een opmerking willen plaatsen. Welke dampremmers en vochtkerende middelen je ook gebruikt om vocht tegen te houden van binnen uit de woning. Met bepaalde temperaturen zal in de isolatie altijd een dauwpunt optreden. Dit vocht zal toch ook uit de constructie weg moeten, anders heb je daar ook kans op vochtophoping e.d. Dat kan alleen middels goede ventilatie. Met andere woorden: voorzetwanden aan de binnenzijde van een constructie kunnen alleen goed uitpakken als men voldoende ruimte neemt om te ventileren en dus wordt de gehele bestaande spouwmuur als het ware buitengevel met ventilatieopeningen."

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+