BouwProfs

De bouw online verbonden.

Moet er een Nationaal Woningplan komen om het woningtekort aan te pakken?

Het was deze week volop in het nieuws. Makelaarsvereniging NVM luidt de noodklok over het steeds nijpender wordende tekort op de woningmarkt. Er is een structureel tekort aan woningen en de woningen die wel in de verkoop gaan worden alsmaar duurder. Dit jaar alleen al 10 procent ten opzichte van een jaar geleden. Tel daarbij op dat steeds meer beleggers huizen opkopen als investering om deze huizen weer duur te verhuren en het plaatje van een totaal overspannen huizenmarkt is compleet. 

Nou moet je altijd kritisch zijn op diegene die roept. Als er minder huizen in de verkoop gaan verdienen makelaars ook minder. Zo simpel is de redenering. Maar als je naar de feiten kijkt lijkt de oproep van de NVM een logische. Centraal in het plan van de NVM staat meer bouwen dan de 75.000 huizen die in de huidige beleidsregels vermeld staat. Ook moet er een centrale rol komen voor de overheid, deze moet streng gaan toezien op het realiseren van deze nieuwe ambities en toezien op de naleving van de afspraken die hieronder liggen.

Hoe denkt de bouw over een dergelijk plan. In hoeverre is een echt deltaplan voor de huizenmarkt noodzakelijk en wenselijk? En moet de overheid hier de leiding in gaan nemen? 

Weergaven: 174

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+