BouwProfs

De bouw online verbonden.

Voor een CPO project willen we door een onafhankelijk adviseur de verschillende mogelijkheden qua bouwsystemen laten toelichten aan de groep opdrachtgevers.

Het gaat dan om een algemene toelichting van verschillende bouwsystemen zoals bijvoorbeeld traditioneel, houtskeletbouw, massief bouwen, staalframe etc.met elk de voor-en nadelen op gebied van uitvoering, isolatie, kwaliteit, gevoel, milieu etc.

Met als doel om de opdrachtgevers op hoofdlijnen wegwijs te maken in de keuzemogelijkheden die er zijn en op basis waarvan er een definitieve keuze gemaakt kan gaan worden.

Het is de bedoeling een presentatie te geven op een nog nader in te vullen manier/locatie.

Weergaven: 285

Je kunt niet meer reageren op deze discussie.

Berichten in deze discussie

Beste Sjef Vugts,

ik ben architect en heb daarnaast de bouwbiologie-opleiding in Duitsland gevolgd, momenteel geef ik bij de Volksuniversiteit Amsterdam de cursus "introductie duurzaam en gezond bouwen". Als architect heb ik wat bouwsystemen betreft een brede ervaring. Misschien kan ik u van dienst zijn

met vriendelijke groet

Florian Eckardt

www.architectinamsterdam.nl

06-52628198

In cursussen en lezingen die ik geef komt deze vergelijking regelmatig aan de orde - met misschien wat weinig aandacht voor staalframe. Maar wel met aandacht voor ook een ander systeem wat ik indertijd in Schiedam liet "pionieren" (enige tientallen woningen): "lego blokken van piepschuim", waar beton in de binnenkant wordt gestort.

Geen idee of dat aansluit bij de vraag die hier wordt gesteld.

Heb als bewoner ervaring met twee heel verschillende types.

Woon in Nederland in traditioneel gebouwd huis in baksteen met kalkzandsteen binnenspouw.

Woon in Noorwegen in handmatig (=niet industrieel) gebouwd houtskelet huis.

Beste Sjef,

Ik ben een bouwer in duurzame houtskelet woningen te weten CLT en HSB heb eerder altijd gewerkt in de traditionele bouw ben jaren Projecleider geweest bij een grote aannemer ik kan veel vertellen van elke bouw soort en kan mensen daarin ook echt wel adviseren.
Misschien een keertje een gesprek voeren met elkaar.

Vr. Gr.
Bert Heerbaart
Www.bhbhetnieuwebouwen.nl

Allen,

Bedankt voor de reacties.

Wegens wat hobbels op de weg in relatie tot de gemeente loopt de voortgang van het project wat vertraging op.

Verder is besloten om de algemene toelichting op de verschillende bouwsystemen op een andere manier in te vullen.  We gaan in een later stadium wel de bouwers of leveranciers van de verschillende systemen apart een toelichting laten geven.

Voor nu bedankt en de reacties/gegevens nemen we mee in de volgende stap.

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+