BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wat is de beste ondergrond voor tegelwerk bij geen gebruik cellenbeton of ander metselwerk?

Wat is de beste ondergrond voor tegelwerk als er geen gebruik gemaakt kan worden van cellenbeton of een andersoortig metselwerk? Ging er altijd van uit dat op het regelwerk  een underlaymentplaat met daarop fermacell schroeven de beste methode is. Gezien het resultaat op onderstaande foto vermoed ik dat er betere methoden zijn. Kunt u mij hiermee helpen?

Weergaven: 2508

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste heer Klein Hesselink, Om een goede  achtergrond te krijgen voor tegelwerk kunt u ook gipsplaten gebruiken (WR beplating), dan hoeft u alleen de naden en schroefgaten 1 keer dicht te smeren. Het tegelwerk kan daar tegen geplakt worden.

Goede oplossing kan zijn Hydropanel in 12 mm, grote voordeel hiervan is dat dit materiaal vrijwel niet werkt, ook Master-Impact in 12 mm is een goede keus.

Beide materialen zijn van de Etec groep.

Ook voor Decocement (microcement en microbeton) is dit een erg goede ondergrond.

succes.

Beste heer Klein Hesselink

Voor badkamers zijn speciale platen , dit zijn wr platen, of ,indien om een hogere luchtvochtigheid gaat en ook langer aanhoud, zoals bij sauna`s, maar ook sportdouchen enz, kunt u het beste kiezen voor een cementgebonden plaat, bij ons is dit de aquapanel indoor, voor verwerking kunt u naar de knauf site gaan,hier staat alles nog eens duidelijk uit gelegd

 

vriendelijke groet

Erik Oeben

commercieel Technisch Adviseur

underlayementplaat werkt uitstekend in een toilet of keuken. Maar in een sterk vochtbelaste badkamer, en dan zeker bij de douche is dit geen optie. Hier moet toch echt een waterbestendige gipsplaat worden toegepast. Dit zijn meestal van die groene gipsplaten in de bouwmarkt.

Vergeet die groene gipsplaat, dit is een renovatie product met korte termijn visie, net zoals groene Mdf, dit biedt echt geen oplossing.

Silicaat gebonden plaat is de beste oplossing.

De materiaalkeuze wordt door meerderen aangegeven, (goede) keuzes genoeg.

Echter gezien de foto is het aanbrengen zeker nog meer van belang.

Voldoende regelwerk, goed afschroeven en naden laten verspringen.

Ik zou u adviseren om Permoxxboard te gebruiken. Is een uitstekende plaat voor meerdere toepassingen en zeker voor "natte" cellen. Bijkomend voordeel is dat het een plaat is waar je ook nog iets aan kan ophangen zonder pluggen of achterhout te gebruiken. Op hun website staat aanvullende informatie.

www.permoxx.com

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+