BouwProfs

De bouw online verbonden.

Oost-Watergraafsmeer organiseert ontwerpwedstrijd duurzaam drijvend wonen

Gezamenlijk de problemen op het gebied van luchtkwaliteit en klimaat aanpakken! Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer in Amsterdam wil dat stimuleren door een ontwerpwedstrijd te organiseren voor drie zelfvoorzienende drijvende woningen die volgens het cradle to cradle-principe worden gebouwd. Zij krijgen een plek aan in Amstel.

Professionals en studenten kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Zij werken in teams met verschillende disciplines. Gezamenlijk moeten ze een totaalplan voor de woning bedenken: van ontwerp tot duurzame energiehuishouding, water, riolering en afval. Deelnemers kunnen zich zowel in teamverband als individueel aanmelden. In de laatste geval zorgt de organisatie dat teams geformeerd worden.

De zelfvoorzienende woningen zijn bestemd voor een gezin met twee kinderen en moeten van alle moderne gemakken worden voorzien; tot en met een oplaadpunt voor een elektrische auto. Er mogen geen fossiele brandstoffen of nutsvoorzieningen van de wal worden gebruikt. Ook aan bouwmaterialen worden hoge eisen gesteld. Alle materialen moeten volgens het Cradle-to-Cradleprincipe weer hergebruikt kunnen worden zonder nadelige effecten voor het milieu.

Een belangrijk doel van de wedstrijd is het vergroten van de kennis over duurzaam bouwen en energiehuishouding. Deelnemers krijgen daarom tijdens de wedstrijd drie maal een Masterclass over de nieuwste ontwikkelingen. De wedstrijd wordt begeleid door dé duurzaamheidspecialist van Nederland: Maurits Groen.

De wedstrijd start op 5 januari 2010
Inschrijven kan tot en met 11 december 2009.

Meer info: www.duurzaamoostamsterdam.nl

Weergaven: 708

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+