BouwProfs

De bouw online verbonden.

Op zoek naar praktijkvoorbeelden van energiebewuste renovatie.

To Simons stelt in de BouwProfs groep op Linkedin de vogende vraag:

Voor het energiebesparingsforum van 15 september zoek ik goede praktijkvoorbeelden van energiebewuste renovatie. Wie kan me tips geven?

Kunt u To van voorbeelden voorzien? Geef het door op BouwProfs via deze discussie.

Weergaven: 959

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo To,

 

kom graag vertellen over onze renovatie van de Torenflat in Zeist.

zie onze website: www.frowijnderoos.nl

 

Vriendelijke groet,

Paul de Roos

 

Beste Esteban,

zoals Henk al aangeeft is een woonhuis correct renoveren maatwerk maar hoeft niet moeilijk te zijn als je weet waar je het over hebt. Ik hoor EPS en Pur, moet dat met die giftige stoffen? Mocht je wat hulp willen, neem even contact met mij op. Mail mij wat tekeningen en fotos en kan ik je wat ideeen geven: mg@aplusarchitects.eu

Momenteel zijn wij bezig een grote koude vochtige jaren 60 villa te renoveren en proberen dit waar mogelijk ook met gezonde materialen en zo weinig en simpel mogelijke techniek te doen.

M.vr.gr. Marco  

 


Esteban van Zeijl zei:

@ Henk Schuring, klinkt als een interessante klus,

Hetzelfde wil ik graag met mijn prive woning doen. Heb je misschien tips en tricks waar je tegenaan loopt bij het realiseren van de EPS gevels? Zijn er zaken waar je echt op moet letten? Is er vanuit jouw project iets te zeggen over m2 prijzen? (ik besef me dat dit anders zal uitpakken in een klein project).

Nog een vraag: wat zijn de beweegredenen om voor een RC van 4 te kiezen? Is dat economisch het meest rendabel, of is er een besparingsdoel wat je wilt halen? Worden installaties ook aangepast aan de nieuwe situatie?

 

m.vr.gr. Esteban van Zeijl

 

Wij zijn bijna klaar met een oud bakhuis uit 1700 die we omgebouwd hebben tot passiefhuis. Geen verwarmingsinstallatie voor actieve verwarming. Alleen een zonneboiler met 60 heatpipes en WTW (die nieuwe van Brink). Het is een gemeentelijk monument. Dus aan de buitenzijde konden we niets doen. Rc van 7,5 en 8 voor het dak.

Mooie renovatie om te zien!

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+