BouwProfs

De bouw online verbonden.

Vandaag stuitte ik op een interessant artikel geschreven door Jose Schellekens gepubliceerd op Spacemakers.
Zij vraagt zich af in hoeverre Open Huizen Dagen zoals de NVM deze regelmatig organiseert, zin hebben.

Natuurlijk, mensen komen massaal af op dergelijke evenementen. Echter, tot op heden heeft de NVM nooit openheid van zaken gegeven omtrent het aantal daadwerkelijk verkochte huizen dat een Open Huizen Dag oplevert.

Aan de andere kant trekt de NVM wel de conclusie dat de Open Huizen Dagen aantonen dat de huizenmarkt nog altijd volop in beweging is. De vraag is of deze conclusie gerechtvaardigd is, alleen op basis van de opkomst van publiek dat van de gelegenheid gebruik maakt, om eens een kijkje te nemen in 1 of meerdere te koop staande woningen.

Het gehele artikel kunt u lezen op http://ow.ly/15XKkg

BouwProfs is benieuwd naar uw mening.

Weergaven: 165

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De Open Huizen Dagen is een goed instrument om deze sector in beeld te houden. Echter ben ik van mening dat de drempel tijdens deze dagen dusdanig laag ligt, dat een groot percentage van de bezoekers vooral 'nieuwsgierig' is. Op het moment dat men daadwerkelijk een afspraak met de makelaar maakt om gericht een object te bekijken, is de kans groter dat de potentiële koper vooraf serieuzer zijn budget bepaald.

Leon Broekman
Als particulier heb ik mijn huis op dit moment te koop. Ik ervaar dat de open huizen dagen toch geinteresseerden binnentrekt door een lagere drempel en de mogelijkheid meerdere huizen makkelijk te bekijken. Verder is het een mooi marketing insrtrument van de aangesloten bedrijven bij Funda.

Willem van Leersum
BAM Wegen
De open Huizen Dagen zijn voor particulieren een mooie manier om laagdrempelig woningen te bezichtigen... maar wat bij veel te koop staande huizen het grote probleem is, is dat ze op Funda niet goed genoeg gepresenteerd worden, zodat veel woningen al op voorhand afvallen en niet eens bezichtigd worden. Als de verkopers hun woning optimaal zouden presenteren, zowel op internet als tijdens bezichtigingen, zou het percentage daadwerkelijk bezochte huizen drastisch stijgen! Het is dus zaak om de potentiële kopers te laten zien wat de te koop staande panden te bieden hebben; hier ligt voor de verkopende partij een belangrijke taak!

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+