BouwProfs

De bouw online verbonden.

Persbericht: TTE lanceert Landelijk overzicht WKO mogelijkheden

Met het Landelijk overzicht WKO mogelijkheden wil TTE het vormgeven van gericht WKO beleid ondersteunen en de toepassing van WKO (warmte-koude opslag) stimuleren.

De opslag van warmte en koude in de bodem biedt enorme kansen. Individuele gebruikers zullen vooral gecharmeerd zijn van de kans om energie te besparen middels het goedkoper verwarmen en koelen van gebouwen. Gemeenten hebben daarnaast ook baat bij de duurzaamheidbijdrage die WKO levert (CO2 reductie!). Het Landelijk overzicht WKO mogelijkheden van TTE biedt een goede indicatie van de mogelijkheden voor WKO bij ontwikkelingen in een gemeente.

De toepasbaarheid van WKO wordt in belangrijke mate bepaald door beleidsmatige randvoorwaarden. In het Landelijke overzicht WKO mogelijkheden combineert TTE de bodemtechnische mogelijkheden met de gegevens uit alle de relevante landelijke en provinciale beleidsstukken (datum 2008/2009). Het overzicht maakt duidelijk dat in Nederland veel mogelijkheden zijn voor de opslag van warmte en koude. Het overzicht is op te vragen via deze link (of via www.engineers.nl onder ‘specials’ of via http://gis.engineers.nl/mapguide/WKOScan.php )

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacco Wanders (0570 665073, wanders@engineers.nl) of Martijn Smit (0570 665077, smit@engineers.nl).

Weergaven: 77

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+