BouwProfs

De bouw online verbonden.

Uitslag BouwProfs Barometer: Bouw overwegend somber over 2011.

Afgelopen week hebben wij u op BouwProfs gevraagd om uw verwachting te geven over 2011. 

 

In totaal hebben zo'n 250 bouwprofs hun mening geven. De uitslag is als volgt:

 

45% verwacht dat 2011 slechter wordt dan 2010.

27% verwacht dat 2011 beter wordt dan 2010.

28% verwacht geen echte verbetering dan wel verslechtering voor 2011 ten opzichte van 2010.

 

Als we het voor de bouw slechte jaar 2010 in ogenschouw nemen, kunnen we concluderen dat net iets meer dan een kwart van de bouwprofs slechts verwacht dat 2011 een opleving zal laten zien. De einduitslag kunt u hier zelf bekijken.

 

Weergaven: 81

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dat we in 2011 nog geen hoogconjunctuur gaan beleven in de bouw, staal als een paal boven water. Uit deze poll komt dit ook duidelijk naar voren. Echter, de kop van dit bericht 'Bouw overwegend somber over 2011' straalt wel een erg ongenuaceerd en negatief beeld uit voor de sector als geheel.

Als ik namelijk de cijfers goed bekijk, dan lees ik dat in totaal 55% van de ondervraagden een stabilisatie of een verbetering verwacht. En dan hebben we het dus over de meerderheid van allen die reageerden op de poll. Met andere woorden: een ruime meerderheid ziet op z'n minst geen verslechtering of juist een verbetering. Dat lijkt mij een veel positiever geluid. Een geluid dat hard nodig is, want er zijn volop kansen in de markt. Kansen die met beide handen aangegrepen kunnen worden om - juist en vooral in deze tijd - de basis te leggen voor verdere of nieuwe groei. Ik noem alleen al de sterke groei in de renovatiemarkt en de snelle ontwikkeling en vermarktingsmogelijkheden op het gebied van duurzame toepassingen. Als expert op onderzoeksgebied voor de bouw- en installatiesector merken wij dat er genoeg organisaties zijn die bezig zijn hun marketingbeleid structureel te versterken. Wij ondersteunen hen hierin door vakkundig, gespecialiseerd en pragmatisch markt- en marketingonderzoek voor hen uit te voeren.

 

Ik pleit er dus voor om in 2011 positief in te steken, kansen te tonen en successen te benadrukken. Goed voorbeeld doet goed volgen! Dus wat mij betreft de titel van dit bericht veranderen in: meerderheid BouwProfs leden verwacht stabilisatie of verbetering in 2011.

 

Met vriendelijke groet,

Marnix de Bruin - USP Marketing Consultancy B.V.

www.usp-mc.nl

 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+