BouwProfs

De bouw online verbonden.

Inmiddels is het alweer 7 jaar geleden dat ik met een aantal enthousiastelingen BouwProfs begonnen ben. Als relatieve buitenstaander (ik heb immers een achtergrond in online media) heb ik inmiddels een grote passie voor de bouw gekregen. Het inzetten van online media om de bouw op internet te verbinden is een uitdaging die ik iedere dag weer met liefde aanga.
Ik ben benieuwd hoe jij ooit de passie voor de bouw gekregen hebt. Kreeg je het van huis uit met de paplepel ingegoten, was het puur toeval, of was er een echte aanleiding om voor de bouw te kiezen als professie? Ik ben samen met vele collega bouwprofs heel erg benieuwd naar jouw verhaal.

Weergaven: 1908

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

In 1982 ben ik in de installatietechniek gaan werken, een vak dat ik sindsdien ben blijven uitoefenen. Omdat een installatie zonder gebouw meestal geen nut heeft zijn tijdens de vele bouwvergaderingen de bouwkundige aspecten als met de paplepel ingegoten. Sinds ik een aantal jaren terug met duurzame warmte-opwekking aan de gang ben gegaan heb ik ondervonden in welke hoge mate de kwaliteit van mijn installatie rechtstreeks afhangt van de kwaliteit van het gebouw.

Mijn discussies gaan dus over bouwkundige aspecten, thermografische opnames, blowerdoor testen t.b.v controle op Qv10-waardes enz. Tussendoor lever ik ook nog even warmtepompen, bodembronnen, balansventilatie en doucheWTW's.

Mijn passie voor de bouw komt voort uit het feit dat je samen met anderen echt iets kan opbouwen. Ik vind het een uitdaging om met een innovatief product als gerecycled kunststof verschillende duurzame initiatieven te realiseren. Ik ben graag betrokken bij het gehele bouwproces; van het voortraject, het ontwerp, de sterkteberekeningen tot de nazorg met de klant. Samen met de aannemer en de klant bouw je letterlijk iets op waar je samen achter staat. Een prachtig product als kunststof is namelijk flexibel inzetbaar en kan gebruikt worden voor diverse doeleinden, zoals beschoeiing, damwand, grondwaterkering of kwelscherm. De 100 procent gerecyclede kunststof toepassingen kunnen verschillende hoogtes aannemen en voldoen volledig aan het cradle-to-cradle principe. Deze toepassingen worden slim en duurzaam ingekocht, waardoor ze ook economisch aantrekkelijk zijn. Hiermee zorg ik voor een onderscheidend product voor klanten en lever ik ook een bijdrage aan het milieu.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+