BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wanneer gaan aannemers / projectontwikkelaars inzien dat geluidsisolatie een vak apart is ?


 

Discussie gestart via BouwProfs op Linkedin door Lucas Keizer, directeur KGI Groep:

 

" Huurders zijn minder tevreden over hun woning dan kopers. Het meest ontevreden zijn zij over de geluidsisolatie en de energielasten. Ook de kwaliteit van het sanitair in huurwoningen laat volgens hen te wensen over.

Advies- en onderzoeksbureau Companen vroeg aan 3000 bewoners van huur- en koopwoningen hoe tevreden zij zijn over hun woning. De resultaten laten zien dat verhuurders op het gebied van geluids- en warmte-isolatie winst kunnen behalen.

Companen hield klanttevredenheidsenquêtes verspreid over het land. Respondenten werden gevraagd naar de tevredenheid over hun woning. Ook konden zij een rapportcijfer geven voor de verschillende onderdelen van de woning: onderhoud aan respectievelijk binnenkant en buitenkant, geluidsisolatie en energielasten, kwaliteit van keuken en sanitair, indeling van de woning en kwaliteit van de buitenruimte.

Onderhoud en indeling
Voor huurders is vooral het onderhoud aan de binnenkant van de woning bepalend voor hun tevredenheid over de woning. Bij kopers ligt dat anders. De indeling van de woning is daar het meest van invloed op het kwaliteitsoordeel. Onderhoud in de woning komt pas op de derde plaats, na de kwaliteit van de keuken. De onderhoudstoestand is waarschijnlijk minder bepalend voor de tevredenheid over de woning, omdat zij daar zelf meer invloed op hebben dan huurders.

Het meest ontevreden zijn huurders over de geluidsisolatie. Deze krijgt van de huurders een krappe voldoende (5,7). Dat is fors lager dan de 7,4 die kopers geven voor de geluidsisolatie van hun woning. Over de kwaliteit van het sanitair in de badkamer (5,9) zijn huurders ook veel ontevredener dan kopers (7,6). Bij de energielasten is het verschil minder groot. Huurders geven hiervoor een 6,3 en kopers een 7,2.
Jaarlijks worden voor vele miljoenen euro's bouwfouten gemaakt waar de eindgebruiker de dupe van is. "

Weergaven: 184

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Reactie via BouwProfs op Linkedin van Dick Vink, directeur Progam Bouwmanagement B.V:

" Zolang de handhaving van de overheid faalt zal dit zo blijven. "

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+