BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wat kunnen Architecten en Interieurarchitecten van elkaar leren ?

Samenwerking tussen architecten en interieurarchitecten

Vanuit het standpunt van de Interieurarchitect

Het gebouw en interieur zou primair om het gebruik heen ontworpen moeten zijn. Vanuit interne prosessen en logistike helderheid, van binnen naar buiten. Secundair zou het zich moeten richten op de mens als gebruiker en de beleving van ruimte. Interieurarchitectuur leverd een grote bijdrage aan de identiteit van organisaties, het gebouw en de gebruikers.  Daarnaast verteld het ontwerp een verhaal van tijd plaats en cultuur, met kernwoorden als maatschappelijke relevantie samenleving en onderlinge verbondenheid.

Met meetbare resultaten en gedegen advies over daglicht, kunstlicht, ergonomie, akoestiek, routing, binnenklimaat, materiaal en onderhoud, duurzame keuzes en bouwkundig aanpassingen en bouwbegeleiding. Interieurarchitectuur zou veel meer in samenwerking met architecten moeten plaatsvinden en het adviseren over beleving van ruimte, menselijke maat voor specifieke doelgroepen en functies zou daar een belangrijke rol in kunnen spelen.

De Architect zou naar mijn mening de Interieurarchitect moeten uitnodigen bij de voorbesprekingen. Voordat er nog maar iets getekend is, samen het traject in. De een van binnen naar buiten de ander van buiten naar binnen, en op de grens en raakvlakken elkaar tegenkomen. Zo kan er een evenwichtig totaalontwerp tot stand komen met een grote meerwaarde voor de opdrachtgever en de gebruikers. 

Ik hoor graag reacties van andere interieurarchitecten en architecten 

Steven Krol

ZINNIGER

Weergaven: 140

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+