BouwProfs

De bouw online verbonden.

Eddie Kers is eigenaar van Aannemersbedrijf Kers. Eddie stelt in de BouwProfs groep op Linkedin de volgende vraag:

Ik heb zelf niet veel ervaring met gietvloeren. Kan iemand mij hierin adviseren, of wellicht een goed bedrijf aanbevelen? Alvast dank!

Ken je een goed bedrijf, of heb je andere tips voor Eddie inzake gietvloeren? Laat het weten op BouwProfs en reageer in deze discussie.

Weergaven: 8358

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ben het hier grotendeels mee eens, ware het niet dat de Decocement vloeren (en wanden) op kalk basis zijn en niet de nadelen van cement gebonden producten hebben, wij passen onze microcement en microbeton ook toe op bijvoorbeeld een cement gebonden spaanplaat vloer, wel wordt er dan altijd gewerkt met een inlage van een gaas, om evt narigheid uit de ondergrond te elimineren.

Decocement vloeren mogen tot 1000m2 gesmeerd worden zonder dilatatie voeg voor het microcement of microbeton, vraag is natuurlijk of de ondervloer dit ook kan, microcement en microbeton zijn redelijk flexibel (maleabel)

Wellicht is PU wel een heel zekere oplossing, maar ook een vrij saaie oplossing; een PU vloer heeft niet echt smoel, dit kan daarentegen van microcement en microbeton niet gezegd worden.

Beste Eddy, Zoals bij zoveel producten kleeft er aan ieder voordeel een nadeel. Poly urethaan of de beton-look vloeren krassen verschrikkelijk. Zelfs de PU100. In de industrie geen probleem echter wel als deze vloeren esthetisch worden. De zogeheten ceentgebonden gietvloeren, egalines, zijn er in verschillende sterktes, enkel bijna niet schoon te houden, de gecaote versies krassen blazen enz. Hetgeen wij gebruiken is beton-floor die bijzonder flexibel is. De verhalen van 1000 meter zonder deletatie kan niet zonder risico, niet dat het nodig is voor flexibele producten, maar zeker wel met cementgebonden ondervloer. En deletaties dienen doorgezet te worden in de bovenvloer. Dus ook in onze beton-floor-cire. Plaatsbaar op iedere starre ondergrond en geschikt voor winkels en kantoren. Zelf horen wij steeds meer klachten opduiken van niet deugdelijk of geheel niet geschikte materialen in deze toepassing. Kalk geeft geen hardheid en verzeept na contact met water. Hier doet de sealer alle protectie. Onze cementgebonden kanniet verzepen en sealen is enkel voor vlekresistentie en makkelijk schoonhouden. Bij onze showroom ligt er al bijne 2 jaar een ongeseald stuk beton-floor-cire en dit is nog steeds mooi. Zit vast en verzeept niet. Bel gerust voor meer uitleg omtrent deze materie. Over 2weken gaan wij weer bijscholen in amerika, de grootste en kompleetste beton en kunststof beurs van de wereld. Hier zijn ze 25 jaar verder dan wij met dit soort vloeren. Kunt ook op onze site kijken voor een impressie.

Hoop dat je er iets aan hebt gehad en succes met je klus.

Als ik me niet vergis zijn de betoncire vloeren niet enkele cement maar wordt
bij het aanmaken ook een kunsthars toegevoegd en kom ik ook juist onvolkomenheden tegen doordat
er spanningsverschillen in toplaag en ondergrond ontstaan. Hiernaast is kalk een van de oudste bindmiddelen flexibel en kan de keuze gemaakt worden uit een hydraatkalk of luchtkalk, waarbij
een verzegelingslaag niets afdoet aan de eindkwaliteit. Cement kennen we eigenlijk vanaf de jaren 40/50 pas

Goed deze discussie, cement is en blijft een probleem in deze gevallen, kalkcement daarentegen kent dit probleem niet.

Kijk eens naar alle oude gebouwen; zijn deze met cement of met kalkcement gebouwd, het antwoord laat zich raden.

Dat PU super krasgevoelig zou zijn is een fabeltje, bij Corus op de vloer ligt ook PU, dit is de enige oplossing in deze omgeving.

Uiteraard moet een dilatatie in de ondervloer gerespecteerd worden, maar zo groot zal een woonhuis situatie vloer ook weer niet zijn.

Kalk en kalkcement met marmer en copolymeer als bindmiddel bieden een bijzondere hardheid (na 40 dagen volledig) en missen een aantal nare eigenschappen die cement gebonden producten hebben.

Leon heeft in deze volkomen gelijk, spanningsverschillen zijn niet uit te vlakken, kijk bijv. eens naar de adviezen van Basf voor het afwerken van chemisch resistente vloeren, deze bouwen zoveel spanning op dat een vloer volledig losgetrokken kan worden.

Gopedemorgen Eddie,

 

Heb een naast gelegen pand aangekocht waar de vloer erg slecht in conditie was.

Heb advies ingewonnen bij GIBAC chemie BV, deze adviseren en leveren perfecte producten tbv verschillende oplossingen tbv vloeren.

Succes

Geachte heer Kers,

Ik lever zelf diverse soorten gietvloeren en vloercoatings. Het geheel is met name afhankelijk van de ondergrond en voorbereiding. Alles valt en staat hiermee. Wat wilt u voor gietvloer en waarop en hoe snel. Diverse mogelijkheden zijn er op de verschillende ondergrond. Wilt u bijvoorbeeld kijken naar een bepaalde gietvloer dat kan, voorbeelden van vloeren op bijvoorbeeld Romar Voss.

 

mvg

Peet van Wijk

Mechempro Surface Solutions

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+