BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ik zit met het volgende probleem. Voor mijn eigen woning zoek ik een oplossing om een waterdichte aansluiting (douche) te maken tussen een monoliete (gevlinderde) betonvloer en een houtskeletbouw binnenwand. De situatie is als volgt. De betonvloer, tevens douchevloer, wordt eerst gestort en afgewerkt (gevlinderd). Als de vloer is uitgehard worden de binnenwanden (houtskeletbouw) geplaatst. De houtskeletbouw binnenwand wordt voorzien van een vochtbestendige plaat, bijv. Fermacell H2O. De wandafwerking is nog niet bekend, waarschijnlijk geen tegels maar bijv. Tadelakt. Is er een mogelijkheid om de aansluiting wand/vloer (kim) waterdicht te krijgen?

Weergaven: 5480

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

ach..had de opmerking gevlinderde vloer niet gezien, logisch! een opgestortte kim (liefst in 1x met de vloer meestortten) is dan inderdaad een redelijke oplossing.

De discussie was ook al via Linkedin gevoerd. Ik dacht als ik hem op Bouwprofs zou plaatsen, hij automatisch op Linkedin zou komen te staan. Was niet het geval, daarom had ik hem tevens toegevoegd op Linkedin. Daar was de algemen conclussie ook dat een opstorting de beste oplossing is (de leverancier van de vloer denkt er net zo over..).

@Michael: Heb jij nu een andere omschrijving/toepassing van Fermacell H2O???

Hallo Richard,

Normaal gesproken plaatsen we dergelijke vragen die via de BouwProfs groep op Linkedin gesteld worden direct door naar ons forum op de BouwProfs website, en vice versa. Vandaag hebben we een groepsemail gezonden met de vraag of collega bouwprofs tips hebben voor je, niet wetende dat jouw vraag al beantwoord was. Er zat ook wat meer tijd tussen de email en jouw posting, dit kwam door de vakantie periode. Al met al toch een vruchtbare discussie. Bedankt voor het stellen van je vraag.

groet, Michel Eek

Probleem is al opgelost maar voor dit soort dingen kan je bijvoorbeeld Betaflex van Deys gebruiken. Materiaalkosten ong. 12 euro per meter maar wel een flexibele en wateedichte verbinding waarop stucwerk hecht.

Beste Richard,

Wij hebben thuis een soortgelijke oplossing, maar dan met een zandcementvloer met een opstaande plint van zandcement, waar het stucwerk op aansluit. Overigens zijn er maar een paar mensen die een dergelijke opstaande plint in zandcement kunnen maken.

Wand is, naast vochtbestendige stucplaat, gestuct met een watervaste stuc. Daarover hebben we een epoxyverf gezet. Op de vloer een epoxy aquaseal, maar dan transparant. Erg fraai, strak en vrijwel naadloos geworden.

Hallo Esteban,

Ben benieuwd, kan je een foto laten zien?

Naar mijn idee kan je dit realiseren met een Band en Dispersie. Kijk eens op: http://www.ardex.nl/nl/producten/afdichtingen.htm 

Misschien kom je weg met een de SK1 en Band combinatie.

 

Of anders kan je in het assortiment van Sika kijken. Deze zijn befaamd in waterafdichting op lastige locaties en ondergronden.

http://nld.sika.com/nl/solutions_products/02.html

 

Succes!!

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+