BouwProfs

De bouw online verbonden.

Welk project waar jij aan (mee) gewerkt hebt vind jij het toonbeeld van duurzaamheid?

Op BouwProfs gaan we de beste duurzame projecten van de afgelopen jaren op een rij zetten.

Vandaar dat we aan jou vragen een project te noemen waar jij aan mee gewerkt hebt en dat jij beschouwt als het lichtende voorbeeld van duurzaam bouwen.

Laat het ons weten, met de motivatie waarom het zo'n mooi voorbeeld van duurzaamheid is. Foto's kan je toevoegen als bijlage in het vak waar je kunt reageren bij de tab 'Bestanden uploaden'.

Weergaven: 2612

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Woodstock Vloeren uit obdam maakt de houtvezel vloer. (magnesietvloer) https://woodstock-vloeren.nl/magnesietvloer/  deze is zeer duurzaam. Ik vond/vind dat deze niet mag ontbreken bij de duurzame bouw van tegen woordig.Een houtvezelvloer is een hele lichte ondervloer waarmee hoogteverschillen gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Qua dikte kunt u alle kanten op; het ligt helemaal aan uw persoonlijke situatie. Is er heel veel verloop in uw woning dan kunnen we een houtvezelvloer wel tot een dikte van 0 tot 6 a 7 cm smeren. Zo krijgt u altijd weer een vlakke ondervloer waarop u netjes een eindvloer kan (laten) leggen.waarom is deze zeer duurzaam; https://www.milieucentraal.nl/in-en-om-het-huis/klussen/verantwoord... 

Hout is een milieuvriendelijk materiaal, als je hout maar goed gebruik. Kies in elk geval voor hout uit duurzaam beheerde bossen. Tweedehands hout is de beste keuze voor het milieu.

Hout is in principe zeer milieuvriendelijk: je kunt steeds opnieuw bomen planten en er zijn relatief weinig fossiele brandstoffen (olie, kolen, gas) nodig om hout te kappen, vervoeren en bewerken. Met de juiste zorg gaat hout ook lang mee. Verder is hout goed te hergebruiken, en is het volledig biologisch afbreekbaar (tenzij het geïmpregneerd is). Er zijn wel een paar voorwaarden: hout is alleen milieuvriendelijk als het uit duurzaam beheerde bossen komt en zo lang mogelijk meegaat.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+