BouwProfs

De bouw online verbonden.

Welke goedkopere alternatieven voor houtskeletbouw zijn er om een goed geïsoleerde gevel (RC>7) te bereiken?

Paul Meindersma is Projectleider ICT bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In de Duurzaam Bouwen groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

Velen wijzen mij erop dat het niet mogelijk is om zonder meerkosten ten opzichte van traditionele bouwwijzen een goed geïsoleerde gevel te bereiken, waarvan het grootste deel een bakstenen aanzicht moet krijgen. Ik denk aan een RC van 8 tot 10. Passiefbouw zou altijd 15-20% duurder zijn. Wie heeft er referenties van projecten waar het tegendeel bewezen is?

Weergaven: 5502

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Geachte heer Meindersma,

 

Wellicht zijn Passief Bouwblokken gemaakt van Neopor (een product van BASF) een optie? Energiezuinig, hoge RC-Waarde, snelle bouwtijd en voorzien van ETA-certificering.  Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd even contact met mij opnemen of een kijkje nemen op de site www.passiefbouwblok.nl

de bouwbiologie heeft hier als enige antwoord op. dan krijg je een gezond gebouw zonder elektrosmog, een fijn binnenklimaat en lage energiekosten.

daarnaast moet je je niet laten leiden door stichtingskosten. Onderhoud en energiekosten zijn de zaken die een gebouw kostbaar of goedkoop maken.

beter rechtstreeks contact opnemen www.eco-wise.eu

Beste Paul,

Wij werken met een speciaal EPS bouwsysteem met zeer hoge Rc-waarden en zeker

concurrerend met houtskeletbouw, wij maken er onder andere waterwoningen mee.

Systeem is ook bruikbaar op het land.

voor info zie http://www.muller-vaneys.nl of email vaneys@muller-vaneys.nl

 

Er zijn zeker goede alternatieven voor hsb gevels. Thermogreen is producent van prefab gevelelementen op basis van een staalframe. De Rc waarden varieren van Rc=6 tot Rc=15. De elementen kunnen constructief maar ook als gevelsluitend worden toegepast in zowel nieuwbouw als ook renovatieprojecten. Bij diverse vergelijkingen is gebleken dat indien een hogere Rc dan 5 gevraagd wordt wij uiterst concurrerend zijn. Daarbij komt dat na plaatsing de gevel geheel gereed is en geen nabewerking behoeft, dus ook een behoorlijke reductie op de bouwplaatskosten tot gevolg heeft.  www.thermogreen.nl

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+