BouwProfs

De bouw online verbonden.

Abbink X De Haas gaat de buitenplaats Rusthoek in Baarn uitbreiden. Het vijfhonderd vierkante meter omvattend gebouw wordt ondergronds gerealiseerd, als ‘een werktuin onder een ogenschijnlijk traditionele moestuin’. Dat maakte het Amsterdamse bureau vrijdag bekend.

Abbink X De Haas ontwerpt het bouwwerk in opdracht van Triodos Vastgoed en AT Osborne. “Gezocht werd naar een gebouw dat de monumentale waarde van het complex respecteert, tegelijkertijd een esthetische en functionele meerwaarde vormt en bovendien de duurzame identiteit van beide opdrachtgevers expliciet naar voren brengt.”

Er werd gekozen voor een ondergrondse ruimte onder de moestuin. “In een aantal perken van de moestuin groeien kruiden en groenten die in het bedrijfsrestaurant worden verwerkt. In andere perken worden ruime lichtpatio’s aangebracht opdat exotisch groente en fruit kan groeien tussen de werkplekken van gasten en medewerkers van AT Osborne.”

De ruimte is flexibel indeelbaar en geschikt voor flexwerkplekken, seminars, lezingen en workshops, vervolgt het bureau. “De werkomgeving ademt de sfeer van rust en concentratie. Zelfs de uitgesneden doorkijk naar het omringende landschap kan worden ingezet als een klein amfitheater in het groen.”

De ruimte krijgt een duurzaam karakter, zegt het bureau tot slot. “Door de bodem als warmtewisselaar te gebruiken kan er een optimaal leefklimaat worden gerealiseerd met minimale isolatie, en de trek in de glazenhuizen boven enkele patio’s zorgt voor natuurlijke ventilatie.”

Weergaven: 355

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+